Zarzavat pentru iarna
Retete cu legume Retete de Muraturi si Conserve
Din bunavointa aceleiasi doamne Margareta din Gornesti care ne-a ajutat cu reteta de ciolomada, azi va pot oferi reteta de zarzavat cu sare pentru iarna. Este bun de folosit pe timpul iernii pentru supe, ciorbe si tocanite, avand grija sa nu mai folositi sare in aceste mancaruri, deoarece zarzavatul contine destul de multa.
Ingrediente
1 kg patrunjel radacina cu tot cu frunze
1/2 kg patrunjel frunze
1 kg morcovi
1/2 kg gulii
1/2 kg conopida
1/2 kg telina radacina cu tot cu frunze
1 kg ardei gras rosu
1 kg ceapa
1 varza
sare mare (cantitatea se stabileste in timpul prepararii)
- Tocati toate legumele in masina de tocat carne sau in robot. Cantariti rezultatul si la fiecare kg adaugati 200 gr sare.
- Se lasa totul pana a doua zi, apoi se pune in borcane bine spalate si uscate, incercand sa inghesuitit cat mai multa pulpa de zarzavaturi in fiecare borcan. Le infiletati bine. Se pastreaza loc racoros.
Zarzavat cu sare la borcan
Zarzavat pentru iarna