Cum coacem si curatam vinetele
Mi-au trebuit multi ani sa gasesc o metoda simpla de a curata vinetele. Invatata de acasa, de la mama, ca vinetele se curata de coaja nici nu m-am gandit ca s-ar putea face in alt mod decat chinuindu-ma sa iau coaja bucata cu bucata. Cand am vazut prima data faza mi s-a parut asa evident si totusi nu ma gandisem niciodata sa fac asa. Deh, cat traieste omul tot invata! Metoda care o folosesc acum am gasit-o pe internet deci o dau si eu mai departe, poate e cuiva de ajutor.
- Vinetele se inteapa pe toata suprafata cu o furculita, altfel vor exploda in cuptor... am invatat pe propria-mi piele.
- Se aseaza in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt. Se dau la cuptor la 200C pentru 45 minute. Intoarceti-le din cand in cand. Timpul de coacere difera in functie de marimea vinetelor, ale mele au fost medii. Le puteti verifica daca sunt coapte apasandu-le cu furculita si daca sunt moi sunt gata.
- Si acum vine tehnica de curatare. Se scot din cuptor si dupa ce se racoresc, taiem fiecare vanata in doua pe lung, de la varf la codita.
- Punem o jumatate de vanata cu miezul in sus pe un dog de lemn. Cu o lingura de lemn, lata ca o paleta, razuim miezul vinetelor incepand de la codita. La capatul fundului de lemn pe care am curata vinetele am asezat un bol in care sa cada miezul (am lucrat pe marginea chiuvetei).
- Repetam cu fiecare jumatate. Simplu si rapid nu? :)
Intepam vinetele si le punem in cuptor
Taiem vinetele in doua pe lung
Razuim miezul cu o paleta de lemn
Vinetele curatate
Comentarii (78)
Ultimele comentarii
Lia acum 9 ani - 6 Octombrie 2015 19:27
A. Ok mersi mult?GEO acum 8 ani - 27 August 2016 11:15
Interesant, mai ales DOG-ul de lemn !monica acum 8 ani - 7 Noiembrie 2016 17:21
multumesc din inima sint oradeanca stabilita la montreal si am copil mic in casa mare amatoare de vinete mersi P~Alina acum 7 ani - 13 Martie 2017 13:13
Pe plita sant celeb mai bune vinete.au gust de fum.dar cele in cuptor parca sant vinete fierte.in niciun caz nu sant bune.Dora acum 7 ani - 20 Aprilie 2017 12:07
Eu tocmai am incercat, dar le-am tinut mai mult, pentru ca vinetele erau mai mari. Plus tehnica de curatat e geniala. Multumesc!Ioana acum 7 ani - 21 Aprilie 2017 16:28
cu drag, Dora. da, curatarea e super smartRaluca acum 7 ani - 6 Mai 2017 10:23
Eu le coc la 275 grade la cuptor electric vreo 22-23 min taiate in doua pe lung :) le pun cat de sus posibil in cuptor.robi acum 7 ani - 31 Iulie 2017 17:38
cu metoda asta iese o salata de rahatAlexandra Vieru acum 5 ani - 27 Decembrie 2018 15:21
multumesc mult pt pont, le'am facut super rapid!!!Pompilius acum 5 ani - 6 Aprilie 2019 14:17
Hai sa va dau un pont (valabil inclusiv pentru ardeii grasi copti, care se vor transforma in ?hai sa minci ardei copti in ler, ba, ca-i carnea fripta si cartofii aburesc!!?):Vinetele (sau ardeii grasi, capia sau ozonsep), dupa coacere ( in ler sau pe plita sau pe jar) se baga intr-o punga e plastic fara gauri si se lasa acolo, acoperind punga cu un prosop dublu-indoit, pentru 2-3 minute. Cind se vor scoate din punga, vinetele ( sau ardeii) se vor despielita cu un virf de cutit, neprecupetind nimic (doar ceva coji insignifiante).
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email