Ardei copti umpluti cu crema de ton
Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete de Craciun Retete simple Retete din Spania
Aperitiv in culorile preferate ale lui Mos Craciun. Anul asta ma dau peste cap sa-i fiu pe plac, sper sa-mi implineasca dorinta din scrisoarea pe care i-am trimis-o.
Ingrediente
1 borcan de ardei copti piquillo (de 220 gr scurs; cca 12 ardei; sau ardei kapia mai mici, copti)
1/2 portie sos bechamel
125 gr ton din conserva (de calitate!)
1/2 portie ulei de patrunjel (varianta cu usturoi)
Sos de ardei copti
100 gr ardei copti
150 gr maioneza
Pentru servire
felii de bagheta prajita
Bucati: 12
- Se prepara sosul bechamel dupa reteta de aici, injumatatind cantitatile (25 gr unt, 125 ml lapte, 1/2 lingura faina, sare, piper negru). Trebuie sa iasa un sos consistent, dar nu foarte gros, ca o crema de vanilie.
- Se sfarma tonul in sos si se amesteca vartos sa se mai marunteasca. Dregeti crema de ton de sare. Daca crema de ton este foarte moale, o lasati 30 minute sa se raceasca, va deveni mai ferma.
- Scurgeti ardeii din borcan si ii umpleti cu crema de ton, folosind o lingurita, fara sa-i indesati prea tare.
- Pentru servire, pregatiti uleiul de patrunjel. Pregatiti sosul de ardei mixand in robot ardeii cu maioneza. Prajiti felii de bagheta.
- In momentul servirii puneti cate 1 lingura de sos de ardei in centrul unei farfurii. Asezati deasupra cate o felie de bagheta. Asezati 1-2 ardei pe bagheta. Stropiti totul cu ulei de patrunjel. Presarati sare de mare.
Varianta fara sos de ardei