Ardei umpluti cu branza

Ingrediente

3 ardei mici (kapia am folosit)
100 gr branza telemea (de capra)
100 gr cascaval
50 gr branza de vaca
1 lingura smantana (sau iaurt)
cateva fire de marar
1 galbenus de ou
1/4 lingurita piper negru

  1. Se pun ardeii in cuptor la 250C si se coc cca 25-30 minute, se intorc la mijlocul timpului ca sa prinda culoare pe toate partile. Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu folie ca sa se "abureasca" un pic si sa fie mai usor de curatat.
  2. Pana atunci preparati umplutura: se dau pe razatoarea mica telemeaua si cascavalul. Se adauga branza de vaca, iaurtul si oul. Se omogenizeaza totul bine pana obtineti o pasta. Se condimenteaza cu mult piper si marar.
    * in loc de marar puteti folosi oregano sau ierburi Provence.
  3. Ardeii copti se curata de coaja, cu grija sa nu se rupa.
  4. Se face o incizie de la codita pana aproape de varf si se decupeaza o felioara subtire (cat jumatate de deget) ca sa aveti spatiu de manevra pentru urmatorii pasi.
  5. Prin incizia facuta curatati ardeii de cotoare si seminte.
  6. Cu o lingurita umpleti ardeii. Presarati peste zona cu umplutura putin cascaval razuit ca sa prinda crusta frumoasa cand se coc.
  7. Se pun ardeii intr-o tava termorezistenta si se introduc sub grill (focul sa vina de sus) pentru cca 10 minute, pana branza se rumeneste frumos. Daca nu aveti grill, dati-i la cuptor la 200C pana se rumenesc.
  8. Se servesc calzi.

Umplutura

Umplutura

Ardei copti

Ardei copti

Ardei curatat

Ardei curatat

Ardei umpluti

Ardei umpluti

Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

irina  acum 13 ani - 25 Ianuarie 2011 21:30  

au fost f gustosi,dar s-a revarsat compozitia de branza din ei in cuptor, oare daca nu ii coc inainte si ii umplu si ii pun direct e mai bine?
felicitari pt site, este exceptional si creeaza dependenta:)
 

Ioana  acum 13 ani - 26 Ianuarie 2011 10:33  

pai nu prea merge necopti, fiindca in cele 10 minute sub gratar nu vor apuca sa se inmoaie si sa capete dulceata aceea specifica ardeilor copti. insa poti scadea un pic timpul de copt si apoi sa tai slitzurile cat mai mici posibil.
 

irina  acum 13 ani - 21 Octombrie 2011 15:46  

=P~ o sa incerc reteta... ;)
 

Deea  acum 11 ani - 21 Februarie 2013 19:48  

Din cate stiu este o reteta sarbeasca nici de cum bulgareasca :),oricum este foarte buna stiu reteta de cativa ani buni :P asa ca merita sa o incercati :P
 

Juliane  acum 11 ani - 4 Aprilie 2013 12:51  

Nu se pot face gogosari umpluti cu branza ca si cei cu carne,respectiv cu sos?
 

Stanescu Georgiana Iuliana  acum 10 ani - 21 Iulie 2014 09:13  

Sunt cele mai bune retete de ardei umpluti :)
 

ce  acum 6 ani - 5 August 2018 15:38  

Buna,.in cuptor la ce temperatura sa ii las pe functia de grill? Tot 200 gr
 

Ioana  acum 6 ani - 6 August 2018 10:17  

poti lasa la 200C sub grill, dar nu-i lasa nesupravegheati.
 

Ce  acum 6 ani - 6 August 2018 11:44  

Recomanzi alta temperatura cand ii pun sub grill?
 

Ioana  acum 6 ani - 6 August 2018 11:57  

nu, e buna, nu pune mai mult.

ai doua variante: sa incingi normal cuptorul inainte la 200C, poti lasa ardeii la aceasta temp. 5-10 minute doar asa sa se incalzeasca un pic, si apoi pornesti grillul si se vor rumeni repede. deci nu pui ardeii in cuptorul rece in aceasta varianta. la cuptorul electric as merge pe varianta asta. cand am postat reteta aveam cuptor pe gaz si grillul era pe gaz, cu flacara deasupra.

sau pui ardeii in cuptorul rece, pornesti grillul si va dura mai mult un pic pana se rumenesc.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...