Ardei umpluti cu branza
Retete aperitive Retete cu branza Retete din Bulgaria Retete cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
Un aperitiv cald de la vecinii nostri bulgari.
Ingrediente
3 ardei mici (kapia am folosit)
100 gr branza telemea (de capra)
100 gr cascaval
50 gr branza de vaca
1 lingura smantana (sau iaurt)
cateva fire de marar
1 galbenus de ou
1/4 lingurita piper negru
- Se pun ardeii in cuptor la 250C si se coc cca 25-30 minute, se intorc la mijlocul timpului ca sa prinda culoare pe toate partile. Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu folie ca sa se "abureasca" un pic si sa fie mai usor de curatat.
- Pana atunci preparati umplutura: se dau pe razatoarea mica telemeaua si cascavalul. Se adauga branza de vaca, iaurtul si oul. Se omogenizeaza totul bine pana obtineti o pasta. Se condimenteaza cu mult piper si marar.
* in loc de marar puteti folosi oregano sau ierburi Provence. - Ardeii copti se curata de coaja, cu grija sa nu se rupa.
- Se face o incizie de la codita pana aproape de varf si se decupeaza o felioara subtire (cat jumatate de deget) ca sa aveti spatiu de manevra pentru urmatorii pasi.
- Prin incizia facuta curatati ardeii de cotoare si seminte.
- Cu o lingurita umpleti ardeii. Presarati peste zona cu umplutura putin cascaval razuit ca sa prinda crusta frumoasa cand se coc.
- Se pun ardeii intr-o tava termorezistenta si se introduc sub grill (focul sa vina de sus) pentru cca 10 minute, pana branza se rumeneste frumos. Daca nu aveti grill, dati-i la cuptor la 200C pana se rumenesc.
- Se servesc calzi.
Umplutura
Ardei copti
Ardei curatat
Ardei umpluti
Ardei umpluti cu branza