Ardei umpluti vegetarieni
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu orez Retete de post Retete la cuptor
De fapt sunt chiar vegan. Eu am mancat doar umplutura si au fost foarte buni, va dati seama cum erau daca mancam si ardeiul :)
Ingrediente
3-4 ardei grasi mari
150 gr ciuperci
100 gr vinete
100 gr dovlecel
100 gr orez
2 rosii mari
cateva fire patrunjel
marar (dupa gust)
bulion (cam 150 ml)
8-9 linguri ulei masline
sare, piper
- Am taiat ardeii in doua si i-am curata de cotoare si seminte. I-am asezat intr-o tava.
- Am taiat marunt ciupercile, pulpa de la vinete si cea de la dovlecei. Am tocat patrunjelul si am dat pe razatoare rosiile (sau in mixer).
- Am amestecat toate legumele tocate, orezul, patrunjelul, 4 linguri ulei si am condimentat cu sare, piper si putin marar. Am adaugat si 3 linguri bulion fiindca rosiile mi-au parut cam fara gust.
- Am umplut ardeii cu acest amestec.
- Am turnat inca 4-5 linguri ulei in tava, plus 1 cana de apa si 150 ml bulion. Am acoperit tava cu folie de aluminiu, avand grija sa fie etans inchisa.
- Am dat la cuptor la 200C pentru 1 ora.
- Se servesc stropiti cu sosul din tava. Cei care nu sunt vegan pot servi si cu smantana.
Ardeii curatati ii asezam in tava
Umplutura
Umplem ardeii
Scosi de la cuptor
Ardei umpluti vegetarieni