Aripioare de pui cu parmezan si piper negru
Retete cu branza Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten
Cina freestyle cu influente italiene. Un pic de "cacio e pepe" , un pic de "burro e salvia," pui in loc de paste si au iesit aripioarele astea aromate.
Ingrediente
1 kg aripioare de pui sectionate (si fara varfuri)
10 gr unt gras
1 lingura ulei masline
10-15 frunze salvie (nu foarte mari)
2 catei usturoi
putina coaja de lamaie razuita
20 gr parmezan razuit fin (sau combinatie de parmezan si pecorino)
sare, fulgi de chili
mult piper negru rasnit mare
Portii: 4
- Aripioarele se presara cu sare si fulgi de chili dupa gust. Se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele.
- Se coc la 200C timp de 30 minute. In ultimele minute, daca nu sunt placut rumene se porneste grill-ul (caldura de sus), dar sa le supravegheati in acest timp sa nu se arda, doar putin sa se rumeneasca. Eu in ultimele 10 minute de copt mut pe programul de extra-rumenire si obtin acelasi efect. Acest program e usor mai bland decat grill-ul.
- Cand aripioarele sunt gata, se pregateste sosul. Intr-o tigaie larga (25-30 cm) se topeste untul si se adauga uleiul. Se pun si frunzele de salvie si apoi se rasneste in nestire piper negru (aici puneti dupa gust, dar mie imi place sa fie mult).
- Dupa ce grasimea din tigaie incepe sa sfaraie, adaugati usturoiul strivit, amestecati si lasati 1 minut sa se infuzeze cu arome.
- Se adauga aripioarele si se amesteca cu doua linguri sa se acopere de untul aromat. In acest moment eu mai rasnesc piper negru (niciodata nu mi se pare destul) si rad f. putina coaja de lamaie (de 2-3 ori trec lamaia pe micro-razatoare). Se amesteca iar bine.
- Se rastoarna continutul tavii intr-un vas incapator (poate fi un platou de servire). Se adauga parmezanul si se amesteca usor cu doua linguri sa se topeasca.
- Sunt bune imediat, dar sunt bune si reincalzite (in cuptor sau microunde).
Infuzam untul cu arome
Adaugam aripioarele coapte