Biftec tartar

Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Biftec tartar

O reteta care nu suna prea bine la prima citire, fiind vorba de carne cruda, insa daca va faceti curaj sa o incercati sunt sigura ca o sa va placa.

Ingrediente

200 gr muschi de vita
2 castraveciori murati (foarte mici, cornichon)
1 lingura cu varf ceapa rosie tocata marunt
1 lingurita capere
1/2 legatura patrunjel
1 galbenus de ou
60 ml ulei
2 lingurite mustar
1 lingurita sos Worcestershire
1 lingurita suc de lamaie
sare, piper

Portii: 2
Timp de preparare: 15 minute

  1. Se toaca carnea marunt, dar folosind cutitul, nu robotul sau masina de carne.
  2. Se pune galbenusul intr-un bol impreuna cu o lingurita de mustar. Se adauga uleiul, in fir subtire, amestecand non-stop pana il terminati. Veti obtine o maioneza mai subtirica.
  3. Adaugati in maioneza restul de mustar, sosul Worcestershire, sucul de lamaie si condimentati cu sare si piper. Omogenizati bine.
  4. Adaugati maioneza peste carne si amestecati bine.
  5. Tocati foarte marunt castraveciorii, ceapa, caperele si patrunjelul. Adaugati peste carnea si amestecati iar.
  6. Gustati si dregeti amestecul de sare, piper si suc de lamaie dupa gustul vostru.
  7. Serviti cu paine prajita si un galbenus de ou crud deasupra (daca doriti). Eu m-am limitat doar la paine prajita.

Carnea tocata cu cutitul

Carnea tocata cu cutitul

Adaugam maioneza

Adaugam maioneza

Adaugam restul ingredientelor

Adaugam restul ingredientelor

Biftec tartar

Biftec tartar

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

valentin  acum 12 ani - 13 Februarie 2012 04:16  

daca ii pui sos Worcestershire, are si ansoa, Mihnea. :)
eu i-as mai pune cateva picaturi de tabasco si nu lamaie.
pe de alta parte, placerea e ca fiecare sa si-l amestece pe al lui inainte de a manca. asa se pot regla componentele in functie de gust. deci, carnea, rotunjita si servita cu galbenusul intreg, intr-un "cuibulet", deasupra si toate celelalte alaturi, pe farfurie sau in recipientele lor.
mmmmmmmmm! bun! bun!
 

calin  acum 12 ani - 31 Martie 2012 12:05  

cine nu a mancat biftec tartar, nu stie ce e viata. este o mancare aleasa, "pour les connaisseurs". tocmai incep sa pregatesc unul.
 

Eugeniu  acum 11 ani - 6 Ianuarie 2013 02:36  

asa ceva trebuie sa inceracati, este o micare delicioasa si in privinta ca carnea este cruda nu va faceti griji ca in receta sunt ingrediente antiseptice ca mustarul si sucul de lamiie si sosul Worcestershire si probabil si piperul. Tot asa cum se maninca si pestele crud cu wasabi tot fiind ca antiseptic asa ca savutati cu placere
 

Marcel Iorga  acum 11 ani - 16 Iulie 2013 18:39  

Draga mea Ioana,
Poate nu stiai, dar am detinut si am condus un restaurant... (no comment mai departe!). Dar stiu ce spun mai departe...!
Un biftec tartar, comandat de un client, care POATE CERE ca acesta sa fie pregatit in fata lui, obliga Bucatarul Sef sa vina in fata clientului cu cele necesare si pe un gheridon sa-l toace manual cu satarul (de preferat) sau cu un cutit mare!
In nici un caz, nu toaca muschiul cu masina de tocat!

;)

Toate cele bune!
:)
 

Ioana  acum 11 ani - 17 Iulie 2013 09:29  

Exact Marcel, ma bucur ca ai confirmat ca reteta asta poate fi facuta si acasa exact ca la restaurantele adevarate. O bucata de carne mai pretioasa, cum e muschiul, e pacat sa o bagi in masina.
 

Ionela Marcu  acum 10 ani - 2 Ianuarie 2014 00:58  

va dau un sfat...prepararea se face in fata la consumator si se face pe gustul lui si a tuturor ingredientelor ce contin...se adauga si putin coniac sa dea putin gust...cu fiecare ingredient se freaca de cel putin 7,8 ori pane se face ca un pate...
 

Nicu Blesneac  acum 10 ani - 17 Noiembrie 2014 12:17  

Daca treceti prin Brasov, mergeti la restaurantul/terasa 'Ceasu' Rau' cunoscut de toti brasovenii. Aici puteti savura biftec tartar cu unt si paine prajita. E un deliciu.
 

Nicoleta  acum 9 ani - 17 Februarie 2015 04:25  

Acest gen de mancare este senzational de bun! Eu una il servesc cu cartofi prajiti si o salata.
In locul cepei pun ceapa frantuzeasca.
 

Radu  acum 5 ani - 13 Noiembrie 2019 10:59  

Aceasta reteta, ca si oricare alta, se bazeaza pe ingredientul principal, carnea de vita.Varietatea in care poti alege sa-ti gatesti acest fel de mancare are o plaja larga.Este vorba despre carne cruda, or de aici putem pleca in orice directie.Acelasi lucru si pentru carpaccio.Diferenta o face calitatea carnii.Ingredientele sunt la "cheremul" fiecaruia, in functie de gusturi.Va sigur ca un biftec crud sau un carpaccio crud realizate cu ingrediente de calitate va vor ramane in minte multa vreme.Aici, sa nu uitam un vin rosu sec de calitate.Pofta buna!
 

Ioana  acum 5 ani - 15 Noiembrie 2019 11:31  

Corect, sunt total de acord. Ingredientele fac diferenta. Si cu cat sunt mai putine intr-o reteta, cu atat mai mult trebuie ca fiecare sa fie de calitate.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...