Muschiulet de vita cu ardei Padron
Retete de mancaruri cu carne Retete din Spania Retete cu carne de vitel sau vita
O combinatie care mi-a placut mult la tapas barul Gandarias din San Sebastian. Doar strigam cuvantul magic "solomillo" si apareau langa noi doua felii de bagheta incarcate cu felii de vita, deasupra cu un ardei verde copt, totul presarat cu sare grunjoasa si stropit cu ulei de masline. Divin!
Ardei Padron am gasit la Kaufland. Sunt niste ardei mici, verde-inchis care se fac rapid pe gratar sau in tigaie.
Ingrediente
5 felii de muschiulet de vita (de aprox 2.5-3 cm grosime)
1 punga ardei Padron (aprox. 15 ardei)
sare de mare (fleur de sel)
putin ulei de masline
Portii: 2 ca fel principal sau 6 ca aperitiv (tapas)
- Feliile de carne se presara cu putina sare si se ung peste tot cu ulei. Ardeii se ung si ei cu putin ulei.
- Se incinge bine o tigaie grill (fara adaos de grasime), cam 5 minute. Se aseaza ardeii in tigaie si se prajesc pe toate partile pana sunt rumeni, intorcandu-i cand s-au facut pe o parte. Dureaza cam 10 minute pana sunt gata. La final trebuie sa fie rumeni si sa colapseze usor.
- Se scot intr-un bol. Se presara cu sare de mare.
- In tigaie se aseaza apoi carnea, si se prajeste cate 1 minut / parte. Se scoate pe un fund de lemn si se taie felii subtiri.
- Se aseaza feliile de carne pe un platou si se presara cu sare mare. Se aseaza deasupra ardeii copti si se picura totul cu putin ulei de masline extravirgin. Se serveste cu felii de bagheta prajite si o bere rece.
Eu si captura pretioasa de ardei
Comentarii (9)
Olga acum 4 ani - 12 August 2020 11:53
Doamne feri ce bine arata :) :) :)Ioana acum 4 ani - 12 August 2020 12:02
si ce simplu se face!!!! am adaugat jos si o poza cu "buchetul" de ardei :)))))))Olga acum 4 ani - 12 August 2020 12:04
Superba esti!!!Ioana acum 4 ani - 12 August 2020 12:11
:) Esti draguta, merci! Nu m-ati mai vazut demult...Olga acum 4 ani - 12 August 2020 12:16
Pai daca esti globe trotter :)Ioana acum 4 ani - 12 August 2020 16:27
cum asa? am stat acasa ca tot omu' din cauza covidului asta. doar la mare am fost o saptamana. v-am si bombardat cu noile mele retete pentru "over 40s" :)Olga acum 4 ani - 12 August 2020 17:50
,,over 40 degrees, right? :)tu ai 25 ?
Ioana acum 4 ani - 12 August 2020 18:39
da, de peste 10 ani de cand scriu aici am ramas la 25, am oprit timpul in loc ;)oricum, daca ati sesizat raritatea deserturilor... asta e explicatia.
cora acum 4 ani - 15 August 2020 01:34
mmm..pimientos de padron, ii iubesc. super pont, sper sa se gaseasca si in bucurestiLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email