Biftec tartar
Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete cu carne de vitel sau vita
O reteta care nu suna prea bine la prima citire, fiind vorba de carne cruda, insa daca va faceti curaj sa o incercati sunt sigura ca o sa va placa.
Ingrediente
200 gr muschi de vita
2 castraveciori murati (foarte mici, cornichon)
1 lingura cu varf ceapa rosie tocata marunt
1 lingurita capere
1/2 legatura patrunjel
1 galbenus de ou
60 ml ulei
2 lingurite mustar
1 lingurita sos Worcestershire
1 lingurita suc de lamaie
sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: 15 minute
- Se toaca carnea marunt, dar folosind cutitul, nu robotul sau masina de carne.
- Se pune galbenusul intr-un bol impreuna cu o lingurita de mustar. Se adauga uleiul, in fir subtire, amestecand non-stop pana il terminati. Veti obtine o maioneza mai subtirica.
- Adaugati in maioneza restul de mustar, sosul Worcestershire, sucul de lamaie si condimentati cu sare si piper. Omogenizati bine.
- Adaugati maioneza peste carne si amestecati bine.
- Tocati foarte marunt castraveciorii, ceapa, caperele si patrunjelul. Adaugati peste carnea si amestecati iar.
- Gustati si dregeti amestecul de sare, piper si suc de lamaie dupa gustul vostru.
- Serviti cu paine prajita si un galbenus de ou crud deasupra (daca doriti). Eu m-am limitat doar la paine prajita.
Carnea tocata cu cutitul
Adaugam maioneza
Adaugam restul ingredientelor
Biftec tartar