Branza cu legume la cuptor
Retete aperitive Retete cu branza Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Se numeste Bouyourdi, vine din Grecia si e un aperitiv cald. Desi la greci e servit ca aperitiv, dupa ce am terminat eram satula deoarece se mananca cu paine, cat mai multa paine inmuiata in branza topita =P~
Ingrediente
1 rosie mare bine coapta
1/3 ardei gras
50 gr cascaval (Moeciu, Gouda, Gruyere, Kasseri)
100 gr branza feta
oregano
chili fulgi
1 lingura ulei masline
Portie: 1
- Opariti rosia 1 minut in apa fierbine si decojiti-o, apoi taiati-o cubulete. Taiati ardeiul felii subtirele. Taiati branzaturile felii.
- Intr-un bol micut, termorezistent, asezati jumatate din cubuletele de rosie. Presarati deasupra jumatate din felioarele de ardei. Presarati putin oregano, cat luati intre degete. Asezati apoi jumatate de branzeturi deasupra. Puneti restul de rosie peste ele. Asezati restul de branzeturi peste rosie, apoi restul de ardei.
- Presarati 1/2 lingurita oregano si fulgi chili, cat va lasa inima. :) Stropiti cu ulei.
- Acoperiti bolul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 200C pentru 20 minute. Luati folia si mai lasati la cuptor inca 10 minute.
- Serviti imediat cu paine proaspata taraneasca.
Decojim rosia
Taiem ardeiul si branzeturile
Primul strat: rosii, ardei si putin oregano
Al doilea strat: branzeturi
Al treilea strat: iar rosii
Al patrulea strat: restul de branzeturi si ardei
Condimentam cu oregano, chili si ulei de masline
Branza cu legume la cuptor
Servim cu paine taraneasca
Comentarii (29)
Ultimele comentarii
Betty acum 13 ani - 27 Martie 2011 15:24
Asta trebuie sa fie tare tare delicioasaaa. Foarte fain blog ai. Te urmaresc de azi ;)Cristi acum 12 ani - 2 Ianuarie 2012 16:45
Nu mai fac in viata mea, decat singur.. Toti musafirii au mancat ca mistretii si nu mi-a ramas nimic. Am reusit intr-un tarziu sa imi fac si pentru mine, e delicios.Emanuela acum 12 ani - 23 Mai 2012 13:18
O bunatate! =P~Am pus cubulete de vinete, pentru ca n-am avut ardei si a fost ok.
Laura acum 11 ani - 13 Mai 2013 19:29
Refac cu multa placere reteta asta, impreuna cu multe altele de pe blogul tau. De patru ani te "urmaresc".Elena acum 11 ani - 13 August 2013 22:13
Draga Ioana, azi am facut trei retete de pe site: jumari de ou cu dovlecei ( un mic dejun delicios ), aceasta de branza cu legume la cuptor, la care prietenul meu carnivor s-a declarat fan, a sters farfuria cu paine si a zis ca vrea sa invete sa o faca singur ( lucru f rar ) si spre seara am facut si sosul de rosii in stil grecesc, care cred ca o sa sfarseasca in reteta de paste cu sos.In concluzie, iti multumesc si la cat mai multe retete !
Ioana acum 11 ani - 14 August 2013 11:10
cu placere, Elena.nico acum 10 ani - 26 Aprilie 2014 18:51
Fffff gustoasa aceasta reteta ! Acum o papam. Am adaugat o ciuperca, cateva masline si o feliuta f subtire de sunca de praga. Multumim ptr masa, Ioana !nico acum 10 ani - 27 Aprilie 2014 10:51
Acum mi-a spus sotul meu ca ptr masa de pranz mai vrea o portie de branza cu legume... :))))Multumesc ptr reteta.
Monica acum 8 ani - 4 Septembrie 2016 13:15
Super reteta, imi aminteste de Grecia. Acum am scos-o din cuptor si nu mai satur. :)Ioana acum 8 ani - 6 Septembrie 2016 10:31
sa-ti fie de bine, Monica!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email