Branza cu legume la cuptor

Retete aperitive Retete cu branza Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Branza cu legume la cuptor

Se numeste Bouyourdi, vine din Grecia si e un aperitiv cald. Desi la greci e servit ca aperitiv, dupa ce am terminat eram satula deoarece se mananca cu paine, cat mai multa paine inmuiata in branza topita =P~

Ingrediente

1 rosie mare bine coapta
1/3 ardei gras
50 gr cascaval (Moeciu, Gouda, Gruyere, Kasseri)
100 gr branza feta
oregano
chili fulgi
1 lingura ulei masline

Portie: 1

  1. Opariti rosia 1 minut in apa fierbine si decojiti-o, apoi taiati-o cubulete. Taiati ardeiul felii subtirele. Taiati branzaturile felii.
  2. Intr-un bol micut, termorezistent, asezati jumatate din cubuletele de rosie. Presarati deasupra jumatate din felioarele de ardei. Presarati putin oregano, cat luati intre degete. Asezati apoi jumatate de branzeturi deasupra. Puneti restul de rosie peste ele. Asezati restul de branzeturi peste rosie, apoi restul de ardei.
  3. Presarati 1/2 lingurita oregano si fulgi chili, cat va lasa inima. :) Stropiti cu ulei.
  4. Acoperiti bolul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 200C pentru 20 minute. Luati folia si mai lasati la cuptor inca 10 minute.
  5. Serviti imediat cu paine proaspata taraneasca.

Decojim rosia

Decojim rosia

Taiem ardeiul si branzeturile

Taiem ardeiul si branzeturile

Primul strat: rosii, ardei si putin oregano

Primul strat: rosii, ardei si putin oregano

Al doilea strat: branzeturi

Al doilea strat: branzeturi

Al treilea strat: iar rosii

Al treilea strat: iar rosii

Al patrulea strat: restul de branzeturi si ardei

Al patrulea strat: restul de branzeturi si ardei

Condimentam cu oregano, chili si ulei de masline

Condimentam cu oregano, chili si ulei de masline

Branza cu legume la cuptor

Branza cu legume la cuptor

Servim cu paine taraneasca

Servim cu paine taraneasca

Comentarii (29)

 

Ultimele comentarii

Betty  acum 13 ani - 27 Martie 2011 15:24  

Asta trebuie sa fie tare tare delicioasaaa. Foarte fain blog ai. Te urmaresc de azi ;)
 

Cristi  acum 12 ani - 2 Ianuarie 2012 16:45  

Nu mai fac in viata mea, decat singur.. Toti musafirii au mancat ca mistretii si nu mi-a ramas nimic. Am reusit intr-un tarziu sa imi fac si pentru mine, e delicios.
 

Emanuela  acum 12 ani - 23 Mai 2012 13:18  

O bunatate! =P~
Am pus cubulete de vinete, pentru ca n-am avut ardei si a fost ok.
 

Laura  acum 11 ani - 13 Mai 2013 19:29  

Refac cu multa placere reteta asta, impreuna cu multe altele de pe blogul tau. De patru ani te "urmaresc".
 

Elena  acum 11 ani - 13 August 2013 22:13  

Draga Ioana, azi am facut trei retete de pe site: jumari de ou cu dovlecei ( un mic dejun delicios ), aceasta de branza cu legume la cuptor, la care prietenul meu carnivor s-a declarat fan, a sters farfuria cu paine si a zis ca vrea sa invete sa o faca singur ( lucru f rar ) si spre seara am facut si sosul de rosii in stil grecesc, care cred ca o sa sfarseasca in reteta de paste cu sos.
In concluzie, iti multumesc si la cat mai multe retete !
 

Ioana  acum 11 ani - 14 August 2013 11:10  

cu placere, Elena.
 

nico  acum 10 ani - 26 Aprilie 2014 18:51  

Fffff gustoasa aceasta reteta ! Acum o papam. Am adaugat o ciuperca, cateva masline si o feliuta f subtire de sunca de praga. Multumim ptr masa, Ioana !
 

nico  acum 10 ani - 27 Aprilie 2014 10:51  

Acum mi-a spus sotul meu ca ptr masa de pranz mai vrea o portie de branza cu legume... :))))
Multumesc ptr reteta.
 

Monica  acum 8 ani - 4 Septembrie 2016 13:15  

Super reteta, imi aminteste de Grecia. Acum am scos-o din cuptor si nu mai satur. :)
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Septembrie 2016 10:31  

sa-ti fie de bine, Monica!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...