Bruschetta cu rosii
Retete aperitive Retete de post Retete rapide Retete simple Retete Sandwich
In zilele urmatoare, camd vreti sa luati pauza de la gatitul mancarurilor traditionale si sa va rasfatati cu ceva de post, foarte simplu si rapid de preparat, puteti face bruschete cu rosii cherry. Am gasit niste rosii cherry lunguiete atat de dulci incat am simtit ca erau predestinate pentru bruschete.
Dupa cum stiti deja, la retetele cu ingrediente simple si putine, trebuie sa folositi ingrediente de calitate: rosiile sa fie dulci si carnoase, uleiul extravirgin presat la rece cu aroma intensa, busuiocul proaspat si painea taraneasca gustoasa, cu gauri mari si coaja groasa crocanta.
Ingrediente
200 gr rosii (pot fi cherry)
4 felii ciabatta
1 catel mare usturoi
4 frunze mari de busuioc
4 linguri ulei masline extravirgin
putina sare mare de mare
- Se striveste busuiocul cu sare mare, in mojar. Cand devin pasta, se adauga uleiul de masline si se omogenizeaza.
- Rosiile se taie in cubulete. Daca nu folositi rosii cherry, curatati miezul cu seminte.
- Se toarna sosul de busuioc peste rosii si se amesteca usor. Daca ati folosit rosii cherry veti vedea ca mare parte din seminte cad la fund (practic se curata singure). Se lasa sa stea pana faceti pasii urmatori.
- Se prajeste paine, pe ambele parti, pe tigaia grill.
- Se taie catelul de usturoi la un capat ca sa expuneti miezul. Se freaca cu acel capat feliile de paine (cat de mult doriti, dupa cat de usturoiate vrei sa fie bruschetele).
- Se distribuie rosii pe fiecare felie de paine. Sucul de la rosii ramas in farfurie se toarna deasupra (cu grija, sa nu cada samburi, daca ati folosit cherry).
- Se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.