Tartine cu fasole si rosii uscate
Retete aperitive Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete Sandwich
Sper ca ati avut vreme pana acum sa uscati rosiile, pentru noi sunt un aperitiv grozav in fiecare zi. Ieri am pregatit aceste tartine micute in doi timpi si trei miscari si nimeni nu s-a prins ca pasta e e facuta din fasole ;) E fina, aromata si usor acrisoara, se combina perfect cu dulceata rosiilor.
Ingrediente
1 conserva fasole alba de 450 gr (sau 250 gr fasole fiarta)
5 linguri ulei masline
2 linguri suc de lamaie
1/2 ceapa mica
2 catei mici usturoi
1 fir cimbru proaspat
2 prize oregano uscat
sare, piper
rosii uscate in ulei
1 bagheta
- Scurgeti fasolea daca e din conserva. Tocati usturoiul, ceapa si cimbrul.
- Puneti toate ingredientele (exceptand bagheta si rosiile) in blender si mixati pana devine o pasta spumoasa. Daca e necesar adaugati 1-2 linguri de apa de pe fasole.
* pasta rezista cca 1 saptamana la frigider
** o alta varianta ar fi sa mixati si rosiile uscate (4-5 bucati) in pasta de fasole - Bagheta o taiati felii (putin pe diagonala) pe care le prajiti in prajitorul de paine sau in cuptor.
- Ungeti fiecare felie cu pasta de fasole si asezati o rosie uscata deasupra.
Comentarii (13)
Ultimele comentarii
Eliza Nicole acum 15 ani - 5 August 2009 20:18
Buna !Nu am stiut unde sa te gasesc si m-am gandit k retetele noi sunt mai accesate asa k m-am gandit sa-ti trimit o reteta de negrese... ;)Eliza Nicole acum 15 ani - 5 August 2009 20:19
Ingrediente:
250 g margarina, 500 g zahar, 5 linguri cu cacao, 1 cana cu lapte, 4 oua, 200 g faina, 1 pachet praf de copt, nuci, rom , ciocolata, coaja de lamaie
Mod de preparare:
Se pune la fiert margarina impreuna cu: zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.
Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.
Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot. Pofta Buna!
Ioana acum 15 ani - 6 August 2009 09:57
am pus castravetii aseara! 1 kg pentru inceput, sambata sau duminica ii testez. arata bine in borcan ;)ramisimion acum 15 ani - 6 August 2009 10:25
poti sa ii testezi chiar maine. :)Eliza Nicole acum 15 ani - 6 August 2009 10:25
Iti place reteta mea ioana?Spune daca da ...Eu cred k e buna pentru varsta mea
Ieri am facut Clatite americane =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :) :) :) :) :) :)
Ioana acum 15 ani - 6 August 2009 10:39
eliza, imi place cum suna reteta, mai ales ca are nuci si rom. ma gandeam unde sa o mut ca sa fie la subiect. oricum cand o fac iti dau de stire cum a iesit.rami, abia astept sa vad ce am produs =P~
Eliza Nicole acum 15 ani - 6 August 2009 17:55
multumesc!Eliza Nicole acum 15 ani - 6 August 2009 18:20
era cu nuci de coocos!!!Marinela Barza acum 15 ani - 18 August 2009 23:12
Este buna si reteta ta ,dar incearca sa freci fasolea numai cu ulei si vegeta si vei obtine o pasta cu un gust deosebit,cu toate mirodenile pe care le pui tu,isi pierde gustul de fasole.Asa cu multe adaosuri poti face pasta din orice fel de leguma si nu numai.Fa pasta de fasole si incearca sa o faci o data numai cu ceapa,o data numai cu usturoi si asa mai departe.Vei avea si mai multe feluri,si mai multe gusturi.
ramisimion acum 15 ani - 19 August 2009 22:08
super tartinele cu fasole si rosii uscate, foarte delicioase. nu am crezut niciodata ca pot fi asa bune rosiile uscate.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email