Tartine calde rapide, cu branza si ceapa verde
Retete aperitive Retete cu branza Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete Sandwich
Sunt fff bune, se fac repede, merg bine daca ai prieteni in vizita, langa o bere ;).
Ingrediente
1 paine tip franzela micuta, sau Ciabatta....
200 gr cascaval ras(eu am pus Moeciu, dar merge si mozzarela sau cheddar)
1 legatura ceapa verde
2 linguri maioneza
2 linguri iaurt sau smantana
2 catei usturoi
piper
- Branza rasa se amesteca cu ceapa verde taiata rondele, cu iaurtul si maioneza pana se leaga. Se adauga usturoiul strivit si se condimenteaza cu piper. Puneti si sare daca branza nu e sarata.
- Painea se taie in doua pe lung. Pe jumatate se pune toppingul. (ingredientele din topping sunt suficiente pentru o jumatate de franzela)
- Punem toppingul in strat generos
- Pornim cuptorul pe grill si punem painea dedesubt pentru 5 minute, pana se rumeneste branza
- Se scoate painea de la cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca si apoi taiem tartine groase de 2 degete pe latul painii si se aranjeaza pe un platou sau fund de lemn.
Topping
Paine cu topping
Paine cu topping prajita
Tartine calde rapide, cu branza si ceapa verde
Tartine calde rapide, cu branza si ceapa verde
Comentarii (47)
Ultimele comentarii
Ioana acum 11 ani - 25 Aprilie 2013 10:55
Valy, daca stai un pic cu noi, o sa gatesti cu placere si o sa capeti incredere in bucatarie. garantat :)Tudor acum 11 ani - 26 Aprilie 2013 02:42
Multumesc pt retete. Zilele trecute am facut supa de ceapa. A iesit super buna, exact gustul de la restaurant.Ioana pe bune ar trebui sa mergi la Masterchef :)
Ioana acum 11 ani - 26 Aprilie 2013 11:28
Tudor, din punctul meu de vedere, editia de acum s-a transformat intr-un circ. nu mai e vorba de mancare... e doar un teatru cu actori slabi. a scazut si calitatea filmarii, a montajului, a comportamentului juriului care parca se coboara la nivelul concurentilor in loc sa fie invers.Tudor acum 11 ani - 26 Aprilie 2013 17:06
Intr-adevar ai dreptate, a devenit un circ. Pana la urma e o emisiune ce are ca prim obiectiv ratingul cat mai mare. Eu totusi am speranta ca spre final vor ramane cei mai buni si va fi ceva serios. Dar asta e o alta discutie...Imi place ca faci din pasiune chestia asta cu gatitul si cu site-ul. Vreau sa iti multumesc pt ca datorita tie invat sa gatesc; dar cel mai tare imi place cand ma lauda lumea care papa ce gatesc. :)
Sper sa fii sanatoasa si sa ai putere sa faci asta cat mai mult!
Ana acum 10 ani - 4 Aprilie 2014 20:25
buna.pare interesanta reteta.doresc sa o incerc,dar am o intr:dak nu pun maioneza e ok?mc multdora constantin acum 10 ani - 27 Aprilie 2014 16:58
foarte bune le fac mereu dar se mananca atat de repede ca nu apuc sa fac poza.... multumim pentru retete :) :)Maftei- Sandu Laura acum 9 ani - 20 Octombrie 2015 21:54
Arata super bine,as vrea sa le incerc.Dar am o intrebare:In loc de Ciabatta pot folosii o franzela normala? :) :) :) ;)Crina Valentina acum 5 ani - 9 Aprilie 2019 19:56
Extraordinare de fiecare data cand le fac.....cel putin de doua ori pe luna (ca sa nu abuzam ?)... Ioana, sunt minunate, ca de altfel si alte retete de a le tale ?Ioana acum 5 ani - 10 Aprilie 2019 14:58
ma bucur, Crina! ceea ce imi reaminteste ca ar mai trebui sa postez si alte retete noi ;)Crina Valentina acum 5 ani - 10 Aprilie 2019 15:45
Asa ar trebui Ioana :)... Eu astept cu interes :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email