Budinca de ciocolata
Retete desert Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
O propunere pentru Sf. Valentin sau Dragobete. Dar...daca sunteti dintre cei care sarbatoriti iubirea in fiecare zi, puteti sa o pregatiti chiar diseara.
Ingrediente
500 ml lapte
70 gr zahar + 4 linguri zahar
50 gr gris
40 gr ciocolata amaruie (poate fi si cu arome, a mea avea aroma de cafea)
1 ou mare
- Intr-un vas caramelizam cele 4 linguri de zahar la foc mic pana devine auriu. Il turnam rapid in doua forme termorezistente (de cca 300 ml) pe care le tapetam cu caramel, inclusiv pe margini.
- Punem laptele cu restul de zahar pe foc mediu si lasam pana zaharul e topit complet. Adaugam grisul in ploaie si continuam sa fierbem inca 5 minute, amestecand des, pana compozitia devine vascoasa, semn ca grisul s-a umflat.
- In acest timp topim ciocolata pe abur. O luam de pe abur si adaugam oul batut in ea, amestecand rapid pana se omogenizeaza totul.
- In compozitia de ciocolata-ou incepem sa turnam incet compozitia de lapte-gris (turnam incet ca sa nu se coaca oul). Dupa ce omogenizam amestecul, il turnam in cele doua forme caramelizate.
- Punem formele intr-o tava cu putina apa si dam la cuptor la 180C pentru 30 minute.
- Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider minim 1 ora. Rasturnam budincile pe cate o farfurioara si decoram cu fulgi de ciocolata (ciocolata rasa cu aparatul de curatat legume sau ciocolata data pe razatoare)
Caramelizam formele
In forme
Coapta
Budinca de ciocolata