Calamari umpluti
Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare
Cam ghinionisti acesti calamari, a trebuit sa-i pap singura. Radu s-a intors de la servici, ii era rau si toata noaptea s-a simti rau iar azi a fost diagnosticat cu o enterocolita... pe diseara trebuie sa fac ceva simplu cu orez sau paste sa poata manca si el.
Ingrediente
2 calamari mari (20 cm lungime)
1 ceapa mare
1 ardei gras
1 rosie mare
1 catel usturoi
1 ansoa in sare (sau sardina)
50 ml vin alb sec
2 linguri pesmet
1 lingura ulei
sare, piper
Portii: 2
- Curatam calamarii dupa instructiunile de aici. Tentaculele se toaca marunt.
- In uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul tocate marunt. Se presara putina sare.
- Se adauga tentaculele tocate si ansoa taiata marunt si se mai lasa la calit 2 minute.
- Se adauga usturoiul strivit, se amesteca rapid si se stinge cu vin. Se lasa cam 2 minute pana vinul se evapora.
- Se adauga rosia decojita taiata cubulete si se fierbe pana scade sosul. Se condimenteaza cu piper. Se ia de pe foc si se adauga pesmetul. Umplutura e gata.
- Umplem tuburile calamarilor cu aceasta umplutura, dar lasati spatiu deasupra de cca 1-2 degete (calamarii se strang pe gratar si nu vrem sa iasa umplutura afara). Se inchid cu o scobitoare ca sa nu iasa umplutura afara la prajit.
* calamarii umpluti se pot pastra la frigider pana in momentul in care doriti sa-i serviti - Incingem foarte tare tigaia grill unsa doar cu un strop de ulei. Calamarii trebuie sa-i facem repede si sa nu ii prajim prea tare fiindca devin cauciucosi. Ii asezam pe gratarul incins si lasam cam 2-3 minute pe fiecare parte, apoi ii rostogolim si pe laterale cam 1 minut. Stim ca sunt gata cand culoarea alba semitransparenta a tuburilor devine alb mat.
- Se scot din tigaie si se servesc imediat cu o garnitura de cartofi natur.
Calim legumele cu ansoa si tentaculele
Adaugam rosia
Umplutura
Umplem calamarii
Ii prajim pe grill
pe ambele parti...
Calamari umpluti
Comentarii (5)
Ancutza acum 15 ani - 1 Septembrie 2009 16:12
Si noi am fost intr-o mini vacanta in Ungaria si fetele au facut enterocolita dupa 2 zile ce ne-am intors si mi-a fost foarte greu sa le tin la regim pana si-au revenit , asa ca multa sanatate lui Radu...Ioana acum 15 ani - 1 Septembrie 2009 16:20
aoleu, saracutele!!! oare e epidemie de enterocolita? se poate asa ceva? farmacista mi-a zis ca a mai avut cateva cazuri inaintea mea, cu aceleasi simptome.Ancutza acum 15 ani - 1 Septembrie 2009 16:41
Nu stiu daca se poate asa ceva ...nici noi nu ne-am simtit tare bine dar nu am facut enterocolita. Fetele cred ca au luat ceva microbi de la apa din bazin . Am fost un grup de 7 persoane , printre care inca o fetita de 9 ani si numai fetele mele s-au imbolnavit :-& , oricum si-au revenit foarte greu , dupa 5 zile , dar bine ca a trecut.Ioana acum 15 ani - 1 Septembrie 2009 16:59
nu-i spun ca dureaza atata, i-am spus ca pe maine va fi bine ;)monica acum 13 ani - 13 Aprilie 2011 00:49
Pune si un pic de carne tocata cu orez (dra de calitate buna orezul) :p :pLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email