Calamari umpluti
Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare
Cam ghinionisti acesti calamari, a trebuit sa-i pap singura. Radu s-a intors de la servici, ii era rau si toata noaptea s-a simti rau iar azi a fost diagnosticat cu o enterocolita... pe diseara trebuie sa fac ceva simplu cu orez sau paste sa poata manca si el.
Ingrediente
2 calamari mari (20 cm lungime)
1 ceapa mare
1 ardei gras
1 rosie mare
1 catel usturoi
1 ansoa in sare (sau sardina)
50 ml vin alb sec
2 linguri pesmet
1 lingura ulei
sare, piper
Portii: 2
- Curatam calamarii dupa instructiunile de aici. Tentaculele se toaca marunt.
- In uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul tocate marunt. Se presara putina sare.
- Se adauga tentaculele tocate si ansoa taiata marunt si se mai lasa la calit 2 minute.
- Se adauga usturoiul strivit, se amesteca rapid si se stinge cu vin. Se lasa cam 2 minute pana vinul se evapora.
- Se adauga rosia decojita taiata cubulete si se fierbe pana scade sosul. Se condimenteaza cu piper. Se ia de pe foc si se adauga pesmetul. Umplutura e gata.
- Umplem tuburile calamarilor cu aceasta umplutura, dar lasati spatiu deasupra de cca 1-2 degete (calamarii se strang pe gratar si nu vrem sa iasa umplutura afara). Se inchid cu o scobitoare ca sa nu iasa umplutura afara la prajit.
* calamarii umpluti se pot pastra la frigider pana in momentul in care doriti sa-i serviti - Incingem foarte tare tigaia grill unsa doar cu un strop de ulei. Calamarii trebuie sa-i facem repede si sa nu ii prajim prea tare fiindca devin cauciucosi. Ii asezam pe gratarul incins si lasam cam 2-3 minute pe fiecare parte, apoi ii rostogolim si pe laterale cam 1 minut. Stim ca sunt gata cand culoarea alba semitransparenta a tuburilor devine alb mat.
- Se scot din tigaie si se servesc imediat cu o garnitura de cartofi natur.
Calim legumele cu ansoa si tentaculele
Adaugam rosia
Umplutura
Umplem calamarii
Ii prajim pe grill
pe ambele parti...
Calamari umpluti