Calamari umpluti

Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare

Cam ghinionisti acesti calamari, a trebuit sa-i pap singura. Radu s-a intors de la servici, ii era rau si toata noaptea s-a simti rau iar azi a fost diagnosticat cu o enterocolita... pe diseara trebuie sa fac ceva simplu cu orez sau paste sa poata manca si el.

Ingrediente

2 calamari mari (20 cm lungime)
1 ceapa mare
1 ardei gras
1 rosie mare
1 catel usturoi
1 ansoa in sare (sau sardina)
50 ml vin alb sec
2 linguri pesmet
1 lingura ulei
sare, piper

Portii: 2

  1. Curatam calamarii dupa instructiunile de aici. Tentaculele se toaca marunt.
  2. In uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul tocate marunt. Se presara putina sare.
  3. Se adauga tentaculele tocate si ansoa taiata marunt si se mai lasa la calit 2 minute.
  4. Se adauga usturoiul strivit, se amesteca rapid si se stinge cu vin. Se lasa cam 2 minute pana vinul se evapora.
  5. Se adauga rosia decojita taiata cubulete si se fierbe pana scade sosul. Se condimenteaza cu piper. Se ia de pe foc si se adauga pesmetul. Umplutura e gata.
  6. Umplem tuburile calamarilor cu aceasta umplutura, dar lasati spatiu deasupra de cca 1-2 degete (calamarii se strang pe gratar si nu vrem sa iasa umplutura afara). Se inchid cu o scobitoare ca sa nu iasa umplutura afara la prajit.
    * calamarii umpluti se pot pastra la frigider pana in momentul in care doriti sa-i serviti
  7. Incingem foarte tare tigaia grill unsa doar cu un strop de ulei. Calamarii trebuie sa-i facem repede si sa nu ii prajim prea tare fiindca devin cauciucosi. Ii asezam pe gratarul incins si lasam cam 2-3 minute pe fiecare parte, apoi ii rostogolim si pe laterale cam 1 minut. Stim ca sunt gata cand culoarea alba semitransparenta a tuburilor devine alb mat.
  8. Se scot din tigaie si se servesc imediat cu o garnitura de cartofi natur.

Calim legumele cu ansoa si tentaculele

Adaugam rosia

Umplutura

Umplem calamarii

Ii prajim pe grill

pe ambele parti...

Calamari umpluti

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...