Cannelloni cu branza si spanac

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Cannelloni cu branza si spanac

Cum stiu deja ca multi asteptati aceasta reteta de cannelloni umpluti cu branza si spanac, nu-mi ramane decat sa va spun ca am pregatit-o pentru voi cu drag si sa va doresc pofta buna.

Ingrediente

7-8 bucati cannelloni (paste tubulare)
25 gr parmezan razuit

Umplutura

150 gr branza ricotta
100 gr mozzarella razuita
50 gr parmezan razuit
150 gr spanac (poate fi congelat)
1 ou mic
1 varf lingurita nucsoara macinata
sare, piper negru

Sos de rosii

1 conserva de rosii (400 gr)
3 catei usturoi
10 rasnite fulgi de chili
6-8 frunze de busuioc (sau 1/4 legatura patrunjel)
2 liguri ulei
1 priza de zahar (optional)
sare

  1. Se incinge uleiul pentru sosul de rosii. Se adauga chili si usturoiul tocat marunt si se caleste rapid pana incepe sa miroasa. Se adauga conserva de rosii mixata in blender si se fierbe 5 minute, adaugand sare dupa gust si zahar daca simtiti ca sosul e acid. Se stinge focul si se adauga busuiocul (sau patrunjelul) tocat marunt.
  2. Pentru umplutura, spanacul daca e proaspat se opareste, se scurge bine de apa si se toaca, iar daca e congelat se docongeleaza si se scurge bine de apa.
  3. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Se condimenteaza umplutura cu nucsoara, sare si piper dupa gust.
  4. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul la mic si se adauga cannelloni (in ture, nu-i inghesuiti in oala). Se fierb timp de 5 minute. Pastele vor fi doar pe jumatate fierte dupa acest timp. Se scot cu o paleta pe un prosop curat.
  5. Intr-o tava care merge la cuptor (de 23 x 15 cm), se pune pe fund un strat subtire de sos de rosii. Se ia cu grija cate un cannelloni, se aseaza in picioare in tava. Se umple cu amestecul de branza si spanac, folosind o lingurita. Se culca tubul in tava. Se repeta umplerea, pana terminati tuburile.
  6. Se toarna restul de sos de rosii peste cannelloni.
  7. Se da tava la cuptor, la 200C, timp de 30 minute. Se presara parmezan si se da sub grill inca 5 minute, pana se rumeneste.
  8. Se serveste cald.

Umplutura

Umplutura

Sos de rosii pe fundul vasului

Sos de rosii pe fundul vasului

Umplem cannelloni

Umplem cannelloni

Cannelloni umpluti in tava

Cannelloni umpluti in tava

Acoperim cannelloni cu sos de rosii

Acoperim cannelloni cu sos de rosii

Dupa coacere, presaram parmezan

Dupa coacere, presaram parmezan

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

Silviu   acum 11 ani - 19 Aprilie 2013 16:34  

Chestia cu fiertul in prealabil este o traznaie pur romanesca.
Se umplu si se pun direct la cuptor. Munca e pe jumatate, iar satisfactia e dubla.
La sosul de rosii adaugati inainte de fierbere si 1 pahar de vin alb demisec. Va rafina gustul.
 

Laura  acum 11 ani - 21 Aprilie 2013 11:21  

Da, se pot prepara si fara fierbere in prealabil dar trebuie sa tinem cont ca volumul pastelor creste. Cand am preparat cannelloni cu carne, am "simulat" aranjarea lor in tava inainte de fierbere, ca sa vad cate incap. Dupa cele 5 min de fierbere, am constatat ca nu mai incap tot atatea! Asa ca nu e chiar o...traznaie :)
 

Maria  acum 11 ani - 22 Aprilie 2013 09:30  

Buna Ioana, felicitari si multumim pentru retetele delicioase. Am o rugaminte, in loc de conserva se poate pune suc de rosii (l-am facut eu in casa,nu este subtire ca cel din comert, are o textura destul de groasa). Multumesc.
 

Ioana  acum 11 ani - 22 Aprilie 2013 17:54  

da Maria, daca are consistenta de sos de rosii e in regula.
 

Maria  acum 11 ani - 23 Aprilie 2013 15:38  

Multumesc
 

aspida  acum 11 ani - 9 Noiembrie 2013 13:54  

cum,doamne iarta-ma,umpli canneloni dupa ce le-ai fiert? cum reusesti???sa ne spui de la cine ai invatat asta!!!
 

Ioana  acum 11 ani - 9 Noiembrie 2013 17:28  

aspida, in cele 5 minute de fiert tuburile nu se inmoaie, dupa cum vezi din poza inca stau in picioare desfacute, aproape ca si tuburile nefierte, deci se umplu foarte usor. dar daca tu obisnuiesti sa nu fierbi tuburile, e ok.
am invatat din experienta :) am experimentata cu tuburi fierte si nefierte si asta a fost varianta care mi-a placut. la fel procedez si la foile de lasagna...
 

Maria  acum 9 ani - 17 Februarie 2015 18:10  

Multumesc cu toate ca le-am facut de nu stiu cate ori astazi am simtit nevoia sa-ti citesc reteta.
Sambata le voi prepara.:
 

Ioan  acum 9 ani - 30 Iunie 2015 21:51  

Foarte buna reteta asta. Multumim frumos.
Mie mi s-o gatat parmezanu' si n-am avut sa presar la sfarsit. Le-am dat-o, in schimb, cu niste cas de oaie, de-ala care scartaie, razalit. S-o topit casu' si s-o intins peste tot si cand s-o racit un pic era din nou scartaiecios (scârtâiecios... nu-s convins ca merg diacriticele).
Beton reteta!
 

Oana P.  acum 2 luni - 22 Octombrie 2024 09:07  

Foarte gustos... doar ca ar cam trebui dublata cantitatea pentru 4 persoane. Altfel, o reteta cu grad scazut de dificultate si cu rezultat maxim.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...