Lasagna cu spanac
Retete cu branza Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene
Lasagna de inspiratie greceasca facuta cu ingrediente romanesti. Mirosea grozav in casa cat timp s-a copt. Oare de aia si-a gasit administratoarea blocului motive sa vina la mine, prea a picat fix cand o scoteam din cuptor ? :p
Ingrediente
4 foi lasagna
1 portie sos bechamel (din 300 ml lapte)
50 gr branza tare (tip parmezan; am folosit branza fermentata de oaie Horezu)
Umplutura de spanac
300 gr spanac proaspat (sau congelat)
2 catei usturoi
4 fire ceapa verde
2-3 fire marar
5 frunze menta
80 gr urda
50 gr telemea (de oaie)
1 lingura ulei
sare, piper negru
Portii: 3
- Spanacul se cantareste dupa sortare si curatare. Se spala bine si se lasa la scurs intr-o sita.
- Se taie ceapa verde rondele, iar mararul si menta se toaca marunt.
- Spanacul se toaca marunt din cutit.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga usturoiul taiat felii si se soteaza rapid, cam 1 minut. Se adauga spanacul, in 3 transe, asteptand la fiecare transa sa se "ofileasca". Amestecati des. Se scoate spanacul intr-un bol presandu-l un pic sa iasa apa din el.
- Se adauga ceapa si verdeturile peste spanac. Se adauga branzeturile sfaramate. Se amesteca bine de tot, veti vedea ca branza se inmoaie un pic din cauza spanacului cald. Se gusta amestecul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Se pune la fiert o oala larga cu multa apa si sare.
- Se prepara sosul bechamel dupa instructiunile de aici (veti folosi 300 ml lapte). Se condimenteaza sosul cu sare, piper si un varf de cutit de nucsoara.
- Acum apa din oala ar trebui sa fiarba. Dati focul la mic sa nu mai clocoteasca si adaugati foi de lasagna in oala, cat sa nu fie inghesuite. Fierbeti foile cam 5-6 minute (pana se ridica la suprafata). Treceti un cutit pe la mijlocul fiecarei foi si scoateti-o din apa, lasand-o sa alunece pe un prosop curat pregatit dinainte. Repetati pana sunt fierte toate foile.
- Intr-un vas termorezistent (de 23 x 15 cm; intra la fix o foaie de lasagna) turnati un strat subtire de sos bechamel, doar cat sa acopere fundul. Asezati o foaie de lasagna deasupra. Adaugati 1/3 din umplutura de spanac. Turnati 3 linguri de sos bechamel peste spanac. Repetati straturile (foaie lasagna+umplutura+sos) inca de 2 ori.
- Deasupra asezati ultima foaie de lasagna.
- In sosul bechamel ramas adaugati branza tare razuita. Turnati sosul peste ultima foaie de lasagna.
- Dati tava la cuptor, la 190C timp de 40 minute (pana e rumena deasupra).
Umplutura de spanac
Foi de lasagna fierte
Stratificam: foaie de lasagna, spanac si sos bechamel
Tava merge la cuptor
Lasagna cu spanac
Comentarii (8)
Cathy acum 10 ani - 30 Mai 2014 09:40
=P~Simona acum 10 ani - 30 Mai 2014 12:31
Si? Ce parere a avut administratoarea? Cred ca f.f.f. buna!Multumim!
Maria acum 10 ani - 30 Mai 2014 13:30
De ce sa ne dorim nuimai noi....iata siadministratoarea..
Ioana acum 10 ani - 30 Mai 2014 16:01
inca (locuim in acelasi bloc de peste 11 ani :p ) nu suntem in asa relatii cat sa ne servim cu mancare. doar adulmecam... dar avand in vedere ca ultimele vizite au fost facute cand era gata mancarea, poate e timpul sa schimbam situatia. nu de alta, dar am vazut-o in magazin de curand si era foarte nehotarata, nu stia ce sa cumpere, ce sa mai faca de mancare. ar fi cazul sa-i spun ca stiu un site bun de unde se poate inspira ;)mihaela acum 10 ani - 4 Iunie 2014 13:27
se poate inlocui spanacul cu macrisul? nu de alta dat am mult si as face ceva cu elIoana acum 10 ani - 4 Iunie 2014 13:37
macrisul e acru, ar trebui "diluat" cu ceva. eventual sa pui jumi-juma, spanac si macris.uite retetele mele cu macris: [link]
Raluca acum 9 ani - 29 Aprilie 2015 12:16
Draga Ioana,Din pacate n-am de unde cumpara urda sau telemea. Pe de alta parte nu-mi plac oricum. Imi poti sugera un inlocuitor pentru ele? Ma impac doar cu branza dulce(din pacate nici d-asta nu se gaseste pe meleagurile olandeze). Din cele "internationale", mascarpone(desi nu cred), ricotta etc pot alege ceva care sa mearga?
Sunt sigura ca primesti tare multe intrebari, as aprecia insa daca ai avea timp de un raspuns rapid :) Stii cum este, graba...boala secolului.
Numai bine!
Ioana acum 9 ani - 29 Aprilie 2015 13:03
Raluca, ricotta e ok. exista si "ricotta salata" care are textura similara cu telemeaua. daca o gasesti poti sa o gusti sa vezi daca-ti place si daca da, o poti folosi in loc de telemea.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email