Cartofi Boulangere

Retete cu cartofi Retete din Franta Retete garnituri Retete de Pasti Retete ieftine Retete la cuptor

Reteta Cartofi Boulangere

Secretul acestei garnituri sta in supa gustoasa de pui si in cartofii fainosi. Astfel, "cartofii brutarului" reprezinta garnitura ideala pentru friptura de miel de pe masa de Paste.

Ingrediente

6 cartofi fainosi (pentru piure sau copt)
2 cepe
cateva fire de cimbru/cimbrisor
2 cani supa de pui (NU inlocuiti cu apa!)
2 foi de dafin
1 catel de usturoi
1 lingura de unt
2 linguri de ulei
sare, piper

Portii: 4-5

  1. Se taie ceapa rondele subtiri. Se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se scoate pe servetele de hartie sa se absoarba grasimea.
  2. Se taie rondele subtiti cartofii (ca pentru chipsuri).
  3. Se unge interiorul unui vas termorezistent cu unt.
    * vasul meu are 23 x 15 cm
  4. Se aseaza un strat de cartofi in vas. Se presara cu sare si piper dupa gust (eu pun mai mult piper fiindca imi place sa fie picant la final). Se presara rondele de ceapa calite si cateva frunzulite de cimbru (daca frunzele sunt mari tocati-le; ale mele sunt mititele si le-am lasat intregi; nu exagerati cu cimbrul, fiindca e aromat tare).
  5. Se continua asezarea straturilor in tava, urmand aceiasi pasi, pana umpleti vasul.
  6. Ultimul strat va fi de cartofi presarati doar cu sare.
  7. Se toarna supa de pui fierbinte intr-un colt al vasului, pana ajunge SUB ultimul strat de cartofi.
    * poate nu veti folosi chiar toata supa, important este sa ajunga sub ultimul strat de cartofi, nici mai sus, nici mai jos
    * puteti pune si 50 ml vin alb sec, alaturi de supa
  8. Pe marginile vasului, de jur imprejur, introduceti bucati de foi de dafin si felii de usturoi.
  9. Topiti untul ramas. Ungeti cu el ultimul strat de cartofi. Ce ramane din unt turnati deasupra.
  10. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180C pentru 30 minute.
  11. Scoateti folia si mai lasati 30 minute, pana supa scade si cartofii sunt facuti.
  12. Serviti cald, cu putin patrunjel presarat deasupra.

Ceapa calita

Ceapa calita

Straturi in forma

Straturi in forma

Turnam supa si ungem cu unt

Turnam supa si ungem cu unt

Cartofi Boulangere

Cartofi Boulangere

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Alexandra  acum 13 ani - 13 Aprilie 2011 15:05  

Am si eu o reteta foarte gustoasa cu cartofi la cuptor.
Ingrediente: paste, carnaciori (eu pun de bere), cartofi, smantana, cascaval, unt, oua, condimente.
Pastele se fierb, cartofii se taie cubulete si se fierb si ei. Intr-o oala unsa cu unt, amestecam cartofii, carnaciorii taiati rondele, smantana si pastele, cu 3-4 oua batute (depinde de cantitate) si condimente (piper, sare, busuioc). Se poate amesteca si branzica sarata. Deasupra pun un strat de smantana si dau la cuptor pt. circa 30 min, apoi presar cascaval si mai pun sub grill pt. inca 5 min. Se serveste atat calda cat si rece. Pofta buna!
 

Simona  acum 13 ani - 13 Aprilie 2011 15:11  

Cu siguranta ii voi face de Pasti !
 

INNA  acum 13 ani - 27 Aprilie 2011 22:20  

Noi am pregatit astfel de cartofi si am ramas placut surprinsi de gustul lor. Multumim mult pentru aceasta idee!!!
 

apopei adriana  acum 13 ani - 20 Septembrie 2011 01:44  

Cred ca e f gustoasa dar cum se face supa de pui sau o pot cumpara?
 

Ioana  acum 13 ani - 20 Septembrie 2011 14:33  

supa de pui o prepari dupa reteta de aici: [link] (pasii 1-4). iese mai multa decat ai nevoie, dar restul se poate congela.
 

Iza  acum 12 ani - 10 Decembrie 2011 18:16  

Ce bine arata incat i-am facut eu am 10 ani si au iesit fortebuni incat inter-o seara ia-m terminat si nu suntem multi in familie suntem doar 3 inafar de mine adica 4 te pup :) bravo ;)
 

darius  acum 12 ani - 30 Ianuarie 2012 17:17  

:-&
 

Ioana  acum 12 ani - 13 Aprilie 2012 18:41  

O idee minunata! Chair si cand sunt decisa ca sa fac de mancare tot intru pe site-ul tau sa vad ce bunatati ne mai propui.Pentru mine chair esti master chief ;) Te pup!Sarbatori fericite!
 

Camelia  acum 11 ani - 8 Noiembrie 2013 09:29  

Buna Ioana! Te rog imi poti spune, daca e corect sa fac supa de pui, cu apa si un cub Knorr pui sau sa iau deja o supa instant? Va iesi la fel? Imi este mai dificil sa fierb carena, pt. ca nu stiu ce sa fac cu ea, nu prea mananc carne fiarta. Multumesc!
 

Ioana  acum 11 ani - 8 Noiembrie 2013 09:40  

merge si cu apa+cub sau supa instant, dar evident nu are gustul celei facute in casa.
dar poti face supa pe oase (tacamuri) de pui si astfel nu risipesti carne prea multa.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...