Cartofi gratinati cu branza de capra
Retete cu branza Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de Craciun Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
Ultima varianta de cartofi gratinati pe anul asta, promit ;) Dar imi era asa pofta de ceva cu branza de capra si cum am avut cerere de cartofi frantuzesti am zis sa le combin.
Ingrediente
6 cartofi fainosi (1 kg)
350 gr smantana dulce (pentru gatit; 15% grasime)
100 gr branza de capra (maturata)
1 ou
1 lingura unt (30 gr)
1 catel usturoi
2 fire cimbru
1 varf cutit nucsoara (preferabil proaspat razuita)
sare, piper
Portii: 4-5
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
- Se freaca untul cu usturoiul strivit. Se unge un vas termorezistent (15 x 23 cm) cu un strat generos de unt aromat.
- Se taie cartofii rondele subtiri (ca pentru chipsuri).
- Se amesteca in blender oul cu smantana, branza de capra si nucsoara.
- Se aseaza un strat de cartofi in vas. Se presara cu sare si piper dupa gust (eu pun mai mult piper fiindca imi place sa fie picant la final). Se presara si putin cimbru tocat. Se continua asezarea straturilor in tava pana terminati cartofii. Ultimul strat va fi de cartofi presarati doar cu sare.
* am uitat sa pun cimbrul printre straturi, asa ca la final am pus crengutele pe margine - Distribuiti deasupra untul care v-a ramas.
- Se toarna amestecul de smantana peste cartofi pana acestia sunt acoperiti.
- Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180C pentru 30 minute
- Scoateti folia si mai lasati 30 minute la cuptor, tot la 180C pana cartofii sunt facuti.
* daca doriti puteti presara putin parmezan razuit deasupra - Scoateti tava din cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 15 minute. Serviti cald.
Tava pregatita pentru cuptor
Comentarii (14)
Ultimele comentarii
Balan Liliana acum 12 ani - 10 Mai 2012 19:42
multumesc ioana.Isabela acum 12 ani - 27 Mai 2012 14:04
Ioana te rog tare mult sa-mi spui de unde ai gasit in CJ branza de capra maturata... Eu caut de ceva vreme si nu am reusit sa gasesc nicaieri. Multumesc mult!Ioana acum 12 ani - 28 Mai 2012 09:00
la Cora, raionul cu branza "varsata" (unde sunt doamnele care portioneaza branza). este foarte buna!EVELINA acum 11 ani - 24 Noiembrie 2012 21:11
eu mai pun si ceva boabe de porumb si marardani acum 10 ani - 8 Mai 2014 14:46
unde e branza de capra , nu inteleg....Ioana acum 10 ani - 8 Mai 2014 14:49
linia 3 din ingrediente si pct. 3 din instructiuniVasile Sgorcea acum 10 ani - 12 Septembrie 2014 16:55
Cartofii fainosi sau ”porcesti” sunt cei albi, iar cei rosii sunt ”sapunari”. Asa se recunosc la piata si sub aceste denumiri le stiu taranii.Reteta este formidabila. Multumesc !
Ioana acum 10 ani - 12 Septembrie 2014 19:21
cei albi sunt si fainosi si nefainosi. pe ai bunicii mele ii recunosc deja dupa forma si culoarea cojii (cei fainosi sunt mai galbui), dar in piata mai greu doar uitandu-ma la ei.dorina acum 9 ani - 20 Iunie 2015 13:21
am inlocuit smantana cu iaurt de 3%. DELICIU...putin spusmultumesc Ioana
Ioana acum 9 ani - 22 Iunie 2015 14:15
sa-ti fie de bine, Dorina!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email