Cartofi copti cu ceapa caramelizata, rucola si telemea

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume

Reteta Cartofi copti cu ceapa caramelizata, rucola si telemea

Cand imi dau seama ca rucola e trista in frigider si a inceput sa se ofileasca de dorul meu, am cateva metode sa o salvez. Una e asta: pur si simplu o sotez rapid cu alte ingrediente si tristetea dispare ;)

Ingrediente

4 cartofi (medii)
70 gr ceapa la cuptor
2 maini bune de rucola tanara
50 gr telemea (de oaie)
2 linguri ulei de masline

Bucati: 4
Calorii: 280 cal / bucata

  1. Se spala bine cartofii. Se coc in cuptor, la 180C, pana ce furculita intra usor in ei.
  2. Intre timp se incalzeste uleiul si se adauga ceapa caramelizata in cuptor. Se mai adauga acum oregano, chili si piper negru (pe langa ce ati adaugat cand ati copt ceapa), fiindca condimentarea trebuie sa fie mai puternica ca sa sustina restul ingredientelor.
  3. Cand ceapa e fierbinte, adaugati rucola in doua transe, amestecand des dupa fiecare doar pana isi pierde volumul.
  4. Trageti tigaia de pe foc si adaugati aproape toata telemeaua sfaramata (retineti putina pentru decor). Amestecati bine, se va inmuia usor de la caldura si va face amestecul cremos.
  5. Cand cartofii sunt gata, ii taiati in doua pe lungime si ii umpleti cu amestecul de ceapa. Presarati telemeaua retinuta. Serviti imediat. Se pot reincalzi (in cuptor sau microunde).

Comentarii (2)

 

Stefan  acum 4 ani - 6 Martie 2020 20:20  

Reteta suna perfect,dar an lista de ingrediente nu este scris nimic despre oregano si chili,la fel si cat piper.Va rog sa complectati reteta.Multumesc si toate cele bune.
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Martie 2020 11:02  

oregano, chili si piper sunt trecute la reteta de ceapa. aici mai poti suplimenta cu cate 1/4 lingurita din fiecare (oregano, chili) si mai rasnesti putin piper negru.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...