Cartofi copti cu ceapa caramelizata, rucola si telemea
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume
Cand imi dau seama ca rucola e trista in frigider si a inceput sa se ofileasca de dorul meu, am cateva metode sa o salvez. Una e asta: pur si simplu o sotez rapid cu alte ingrediente si tristetea dispare ;)
Ingrediente
4 cartofi (medii)
70 gr ceapa la cuptor
2 maini bune de rucola tanara
50 gr telemea (de oaie)
2 linguri ulei de masline
Bucati: 4
Calorii: 280 cal / bucata
- Se spala bine cartofii. Se coc in cuptor, la 180C, pana ce furculita intra usor in ei.
- Intre timp se incalzeste uleiul si se adauga ceapa caramelizata in cuptor. Se mai adauga acum oregano, chili si piper negru (pe langa ce ati adaugat cand ati copt ceapa), fiindca condimentarea trebuie sa fie mai puternica ca sa sustina restul ingredientelor.
- Cand ceapa e fierbinte, adaugati rucola in doua transe, amestecand des dupa fiecare doar pana isi pierde volumul.
- Trageti tigaia de pe foc si adaugati aproape toata telemeaua sfaramata (retineti putina pentru decor). Amestecati bine, se va inmuia usor de la caldura si va face amestecul cremos.
- Cand cartofii sunt gata, ii taiati in doua pe lungime si ii umpleti cu amestecul de ceapa. Presarati telemeaua retinuta. Serviti imediat. Se pot reincalzi (in cuptor sau microunde).