Cartofi copti
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete la cuptor Retete simple
Simpli, sarati doar cat trebuie si degajand un miros demential in casa, parca eram iar la bunica care facea cartofi copti in "ler". Trebuie sa-i incercati, la dimensiunea asta mica nu vor mai fi cleiosi in centru, cum se intampla cu cartofii de dimensiune mai mare.
Ingrediente
cartofi mici (cat mingile de ping-pong)
sare mare
- Intr-o tava puneti un strat subtire de sare.
- Spalati bine cartofii cu un burete aspru, apoi ii uscati cu servetele de hartie.
- Asezati cartofii pe sare si acoperiti perfect cu un alt strat de sare.
- Dati la cuptor la 250C pentru 45 minute.
- Scoateti-i din sare, ii curatati de crusta de sare de deasupra (merge usor jos) si ii serviti imediat (simpli sau cu unt). Nu mai trebuie sa ii sarati fiindca ei absorb destula sare cat timp se coc.
Cartofi mici
In tava pe un strat de sare
Pe sare
Acoperim cu sare