Cartofi cu ceapa si bacon

Ingrediente

700 gr cartofi noi (sau cartofi normali taiati in 6 pe lung)
150 gr bacon
3 cepe
putina untura (de gasca, rata sau porc; optional)
sare, piper, boia

Portii: 3-4

  1. Daca folositi cartofi noi, alegeti-i cat mai mici. Pe cei mai marisori ii taiati in 2 sau 4, cei mici ii lasati intregi. Daca folositi cartofi normali, taiati-i felii pe lung. Fierbeti cartofii in apa cu sare pentru max. 10 minute (cei noi) sau 15-20 minute (ceilalti). Ideea e sa-i fierbeti aproape de tot, dar sa nu se striveasca.
  2. Intr-o tigaie puneti baconul taiat fasiute la prajit la foc mic, fara adaos de grasime. Cand a lasat destula grasime puteti da focul mai mare si il prajiti pana devine crocant. Scoateti baconul din tigaie.
  3. In grasimea ramasa prajiti ceapa taiata felii la foc mediu spre mic pana devine rumena. Scoateti ceapa peste bacon.
  4. In grasimea ramasa in tigaie (daca nu a ramas, adaugati putina untura; eu am pus 1 lingurita cu varf untura de gasca) adaugati cartofii prefierti scursi. Condimentati cu sare si piper din belsug. Prajiti pana devin rumeni si prind crusta aurie deasupra. Amestecati in ei sa se rumeneasca pe toate partile.
  5. Cand sunt gata cartofii, adaugati baconul si ceapa peste ei si presarati 2 prize bune de boia. Amestecati bine. Gustati de sare si piper. Serviti imediat.

Bacon crocant

Bacon crocant

Ceapa prajita

Ceapa prajita

Cartofii se rumenesc

Cartofii se rumenesc

Cartofi cu ceapa si bacon

Cartofi cu ceapa si bacon

Comentarii (27)

 

Ultimele comentarii

Vladut  acum 12 ani - 4 Ianuarie 2012 13:02  

sunt baiat...nu ma prea pricep la gatit!
Am incercat si eu sa gatesc reteta asta... si ce mi`a iesit nu prea seamana cu ce ti`a iesit tie:))
Dar cu toate astea, are un gust bun!
 

Liviu  acum 12 ani - 3 Iunie 2012 10:10  

Am facut ieri pentru mine si prietena mea.
A iesit aproape identic cu ce apare in poza

Fasiile de sunca(bacon) le-am taiat mai subtiri si in loc de untura am folosit unt.
I-am servit cu salata de vara( rosii,castraveti, ceapa si ardei) si o bere Guinness :D

Epic!
 

Aurora  acum 12 ani - 23 Iunie 2012 12:18  

Cat ma bucur ca am dat peste reteta ta.Chiar ma ajutat enorm.E atat de cald incat nu pot sta prea mult timp in bucatarie.E usoare si e gustoasa rau.Nota 10 pentru reteta...si o recomand tuturor femeilor care nu au foarte mult timp pentru gatit. ;) :)
 

bubico  acum 12 ani - 17 August 2012 16:29  

O ce buni sunt....:)
De unde ai untura de pasare sau ti-o faci tu.
Mi-ar place si mie sa am asa ceva...cand eram mica avea mama in frigider untura de pasare , acum nu am mai vazut de foarte mult asa ceva.
=P~

Superb.
=P~
 

Ioana  acum 12 ani - 17 August 2012 16:51  

am cumparat untura de gasca/rata. ultima data am luat de la cora, de rata.
se mai gaseste la unele magazinele cu produse traditionale (afumaturi, cascaval... cele care sunt la intrarile in supermarketuri).
 

Alexuu  acum 11 ani - 27 Aprilie 2013 14:11  

=P~ =P~ si mie...
 

lica  acum 11 ani - 24 Mai 2013 23:14  

:) :) :) :) :) :)
este superb de bun, eu am folosit untura de porc (de pe burta) ...mmmmm va recomand un sprit sec de murfatlar pofta buna
 

pishkot  acum 11 ani - 13 Iunie 2013 11:48  

Preparat-Mancat-Votat! Nota maxima, gust perfect!:)
 

Ioana  acum 11 ani - 13 Iunie 2013 14:57  

asta e ordinea corecta aici :) merci de vot!
 

anaaa  acum 10 ani - 3 Decembrie 2013 17:16  

arataaa deliciosss
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...