Cartofi cu ceapa si bacon
Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Tigaie rustica cu cartofi noi!
Ingrediente
700 gr cartofi noi (sau cartofi normali taiati in 6 pe lung)
150 gr bacon
3 cepe
putina untura (de gasca, rata sau porc; optional)
sare, piper, boia
Portii: 3-4
- Daca folositi cartofi noi, alegeti-i cat mai mici. Pe cei mai marisori ii taiati in 2 sau 4, cei mici ii lasati intregi. Daca folositi cartofi normali, taiati-i felii pe lung. Fierbeti cartofii in apa cu sare pentru max. 10 minute (cei noi) sau 15-20 minute (ceilalti). Ideea e sa-i fierbeti aproape de tot, dar sa nu se striveasca.
- Intr-o tigaie puneti baconul taiat fasiute la prajit la foc mic, fara adaos de grasime. Cand a lasat destula grasime puteti da focul mai mare si il prajiti pana devine crocant. Scoateti baconul din tigaie.
- In grasimea ramasa prajiti ceapa taiata felii la foc mediu spre mic pana devine rumena. Scoateti ceapa peste bacon.
- In grasimea ramasa in tigaie (daca nu a ramas, adaugati putina untura; eu am pus 1 lingurita cu varf untura de gasca) adaugati cartofii prefierti scursi. Condimentati cu sare si piper din belsug. Prajiti pana devin rumeni si prind crusta aurie deasupra. Amestecati in ei sa se rumeneasca pe toate partile.
- Cand sunt gata cartofii, adaugati baconul si ceapa peste ei si presarati 2 prize bune de boia. Amestecati bine. Gustati de sare si piper. Serviti imediat.
Bacon crocant
Ceapa prajita
Cartofii se rumenesc
Cartofi cu ceapa si bacon