Cartofi cu chorizo si oua

Retete cu cartofi Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete simple Retete din Spania

O reinterpretare a cartofilor studentesti (cartofi prajiti amestecati cu oua prajite moi si mult piper). In varianta de fata am inlocuit cartofii prajiti cu cartofi fierti, ouale prajite cu oua facute in cuptor si am mai adaugat ceva condimente si chorizo pentru un plus de gust.

Ingrediente

6 cartofi (mai mici)
2 oua
70 gr carnati chorizo picanti (sau carnati picanti unguresti)
1/4 lingurita cimbru uscat (sau oregano)
1 varf lingurita boia afumata (sau boia dulce)
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se taie cartofii cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana sunt facuti, dar inca nu se sfarma cand introduceti furculita in ei.
  2. Se taie carnatul jumatati de rondele. Se pun intr-o tigaie (fara adaos de grasime), la foc mic. Se prajeste doar  pana-si lasa grasimea, nu-l lasati sa se faca crocant. Se scot feliile pe o farfurie.
  3. In tigaie trebuie sa aveti suficienta grasime sa acopere fundul. Adaugati uleiul, cimbrul sfaramat intre degete si boiaua si amestecati. Adaugati cartofii scursi. Trageti tigaia de pe foc si amestecati bine. Condimentati cartofii si cu sare si piper negru macinat. Adaugati feliile de chorizo.
  4. Impartiti cartofii in doua boluri mai largi, termorezistente. In mijloc spargeti cate un ou pe care-l condimentati cu putina sare si piper.
  5. Dati vasele la cuptor, la 200C, pentru 15 minute (doar pana albusul e facut, insa galbenusul e moale).
  6. Serviti imediat. Oul se rupe cu furculita si se amesteca cu cartofii (de aceea este esential ca galbenusul sa ramana moale).

Chorizo

Chorizo si-a lasat grasimea

Cartofii cu condimente

In tigaie, cu ou

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...