Cartofi cu fasole verde
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de mancaruri cu legume Retete rapide

Improvizatia nu e ceva la care as fi zis ca ma descurc foarte bine. Iar risipa a fost intotdeauna o mica problema pe care tot incercam sa o rezolv... am reusit intr-o oarecare masura, dar nu complet. Perioada asta dovedeste insa ca de fapt nu m-am straduit destul. Intotdeauna mi-a placut sa am conditiile perfecte, ingredientele perfecte si ideea perfecta inainte sa ma apuc de gatit. Din cauza asta aparea si risipa, daca ingredientul nu era chiar perfect nu era folosit... Cred ca v-ati dat seama, mi-am dat si eu seama: "perfectul" era problema. Iata ca am ajuns in conditii imperfecte, cu ingrediente pe care mi le alege altcineva din magazin si totusi treaba merge mai bine decat niciodata. Improvizatia e la cote maxime, iar risipa a ajuns la zero. Nu se putea cu binele? Doar in conditii extreme ne depasim limitarile?
Reteta a pornit de la niste cartofi fierti in coaja ramasi de ieri si putina fasole verde congelata pe fundul unei pungi. Mi-am zis ca fasolea merge bine cu usturoi, usturoiul cu ansoa, ansoa cu lamaia... cam asa s-a nascut combinatia asta, din mers.
Ingrediente
2 cartofi (mai marisori)
2 linguri ulei masline
sare, piper negru
Fasole verde la tigaie
150 gr fasole verde (congelata)
1 file ansoa in ulei
2 catei mici usturoi
1/4 lingurita fulgi de chili
2-3 linguri suc de lamaie
1 lingura de ulei de masline extravirgin
sare, piper negru
Portii: 2
- Cartofii se fierb in coaja sau se coc in coaja in cuptor. Nu se curata de coaja. Se pot folosi cartofi preparati inainte cu o zi.
- Se taie in doua si se aplatizeaza cu fundul unui pahar. Vor crapa un pic, e ok, totusi nu apasati pana se dezintegreaza :) Presarati sare si rasniti piper negru. Turnati peste ei cele 2 linguri de ulei.
- Coaceti cartofii la 200C pana fac crusta deasupra si se rumenesc un pic (dureaza cam 25 minute, dar ii supravegheati si ii scoateti cand arata bine).
- In acest timp preparati fasolea. Se fierbe in apa cu sare pana e facuta dar ramane inca usor al dente (cam 5 minute). Se scurge.
- Intr-o tigaie se incalzeste un ulei de masline de calitate. Se adauga usturoiul strivit, chili si ansoa rupta bucatele. Se caleste totul scurt, pana ansoa se dizolva in ulei (cca 1 minut).
- Se adauga fasolea verde, se presara sare si piper negru si se soteaza totul inca 2-3 minute, doar cat sa absoarba fasolea din aromele sosului. Se ia tigaia de pe foc si se adauga sucul de lamaie.
- Se aseaza cartofii copti pe farfurii si deasupra se pune fasole verde.
Comentarii (4)
Andrea Sz. acum 4 ani - 18 Aprilie 2020 16:42
Foarte interesanta si altfel combinatia de fasole su ansoa, nota 10 :D merci de ideile faine!Ioana acum 4 ani - 21 Aprilie 2020 13:47
cu drag, Andrea!Cristina Dumitru acum 2 ani - 8 Martie 2023 09:11
Cel mai tare site cu retete culinare!!!!???Sunt tare fericita ca l-am descoperit. Felicitari!!!
Ioana acum 2 ani - 8 Martie 2023 15:04
Bine ai venit, Cristina!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email