Cartofi cu za'atar
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post
Cartofi la cuptor, cu susan si za'atar. Extra crocanti!
Ingrediente
4 cartofi (fainosi sau mediu fainosi)
1 lingura seminte de susan
2-3 lingurite za'atar
1/4 lingurita pul biber (sau fulgi de chili)
3 linguri ulei
sare
Portii: 2
- Cartofii se curata si se taie cuburi de 1.5 - 2 cm. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb doar pe jumatate, cam 10 minute, pana furculita intra in ei, dar inca se simt un pic tari.
- Se scurg cartofii si se scutura strecuratoarea de cateva ori, sa se evapore apa de pe ei. Se pun intr-un bol.
- Se adauga za'atarul, chili si putina sare (za'atarul are deja un pic de sare, deci aveti grija sa nu puneti prea multa). Se amesteca usor.
- Se adauga uleiul si semintele de susan si se amesteca iar.
- Se pun cartofii in tava cuptorului si se coc la 220C timp de 20-25 minute, amestecandu-i de 2 ori in acest timp.
Comentarii (7)
Cristina acum 9 ani - 9 Februarie 2015 10:47
Cred ca sunt deliciosi, dar gustul de za"atar nu e prea pregnant ? S-ar putea sa nu am dreptate, ca doar de aia sunt cartofi cu za"atar, doar ca eu nu prea sunt prietena cu acest condiment. Oricum e o reteta grozava !Ioana acum 9 ani - 9 Februarie 2015 10:52
cristina, ai incercat doar za'atar cumparat?aici nu e mult za'atar (e doar 1 lingurita / portie), dar daca nu-ti place za'atarul in general poti pune doar susan si oregano.
Oana acum 9 ani - 9 Februarie 2015 11:17
Buna ziua,Ce este " za ` atar ?
Multumesc !
Ioana acum 9 ani - 9 Februarie 2015 11:26
un condiment. da click pe link-ul albastru din ingrediente si gasesti reteta (textele albastre din continut sunt linkuri, iar cele verzi, daca stai cu mousse-ul deasupra lor, sunt definitii)Doru acum 9 ani - 10 Februarie 2015 13:53
Trebuie să recunosc că nu cunosc încă acest condiment. Trebuie să-l încerc neapărat. Cred că e tare bun. Aici găsiţi micul meu "laborator" [link]Iulian acum 9 ani - 11 Februarie 2015 21:26
Buna Ioana!Ce program folosesti pentru editarea fotografiilor?MultumescIoana acum 9 ani - 11 Februarie 2015 21:33
Folosesc Fireworks. Daca insa vrei sa prelucrezi mult aspectul, ar trebui sa folosesti Photoshop.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email