Cartofi cu za'atar
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post
Cartofi la cuptor, cu susan si za'atar. Extra crocanti!
Ingrediente
4 cartofi (fainosi sau mediu fainosi)
1 lingura seminte de susan
2-3 lingurite za'atar
1/4 lingurita pul biber (sau fulgi de chili)
3 linguri ulei
sare
Portii: 2
- Cartofii se curata si se taie cuburi de 1.5 - 2 cm. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb doar pe jumatate, cam 10 minute, pana furculita intra in ei, dar inca se simt un pic tari.
- Se scurg cartofii si se scutura strecuratoarea de cateva ori, sa se evapore apa de pe ei. Se pun intr-un bol.
- Se adauga za'atarul, chili si putina sare (za'atarul are deja un pic de sare, deci aveti grija sa nu puneti prea multa). Se amesteca usor.
- Se adauga uleiul si semintele de susan si se amesteca iar.
- Se pun cartofii in tava cuptorului si se coc la 220C timp de 20-25 minute, amestecandu-i de 2 ori in acest timp.