Cartofi Hasselback
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete ieftine Retete simple Retete din Suedia
Cartofi copti, dar intr-o forma foarte draguta.
Ingrediente
4 cartofi medii
sare
piper
1 lingura unt
1 lingura ulei masline
Portii: 2
- Cartofii se spala bine cu un buretele. Se usca cu servetele de bucatarie.
- Se taie pe latime felii foarte subtiri, dar nu pana jos. Ca sa va fie mai usor, puneti cate o lingura de o partea si de alta a cartofului si astfel cutitul nu va merge pana la baza.
- Presarati sare si piper pe cartofi.
- Topiti untul si amestecati-l cu ulei. Turnati cate o lingura pe fiecare cartof.
* puteti folosi ulei aromat cu usturoi, chili, rozmarin etc. - Dati cartofii la cuptor, la 220C pentru 1 ora si 15 minute (depinde si de marimea cartofilor, e mai bine sa-i verificati inainte de a-i scoate). Serviti calduti cu extra unt sau cu smantana amestecata cu ceapa verde.
Taiem felii subtiri, dar nu pana jos
Cartofi Hasselback
Comentarii (36)
Ultimele comentarii
anka acum 12 ani - 9 Februarie 2012 15:11
=P~ de la un timp i fac si eu cartofi asa ..sunt mult mai gustosy si aspectosi.. hmmm =P~ ;)elena acum 12 ani - 23 Iunie 2012 13:05
Se pot servi si cu mujdei?Ioana acum 12 ani - 23 Iunie 2012 13:06
da' cum sa nu!Alexo acum 12 ani - 14 Iulie 2012 14:20
offf ce mult imi place site-ul asta...nu aveam ce face prin casa si m-am apucat de citit niste retete de aici....si am dat de aceasta reteta care m-a atras doar imaginea...am citit pana la capat reteta si am vazut ca nu iti ia mult de preparat si ingrediente putine sau medii care cred ca fiecare om ar trebui sa le aiba in casa ....ieri am facut doar 3 cartofi sa vad daca imi ies si au fost foarte deliciosi si azi am facut o tava plina si am mancat cu totii pana ne-am saturat.....am fost apreciat de toti (pt varsta mea=)))dar ei nu stiu care e secretul....secretul e ''e-retete.ro''...care azi o sa le recomand si lor acest site minunat...multumesc draga oana pentru toate retetele care ni le dai :) :) :) :) :) :) ;) ;) ;) ;)camelia acum 11 ani - 23 Decembrie 2012 18:48
cautam o garnitura pentru friptura de Craciun si cred ca voi da lovitura cu acesti cartofi.arata senzational si cred ca sunt si gustosi.dana acum 11 ani - 16 Mai 2013 08:28
Deliciosi. Iti multumim pentru retete. Esti o adevarata comoara in bucataria noastra ;)olga acum 10 ani - 28 Noiembrie 2013 20:28
Pe langa muuuuuuuuuuuuulte laude am avut o reclamatie: sunt prea putini.Multumesc frumos.
marilena acum 10 ani - 2 Octombrie 2014 21:35
Am facut prima oara acesti cartofi in urma cu vreo 2 ani, insa atunci nu descoperisem site-ul tau.Eu ii pregatesc la cuptorul cu microunde (in conditiile "de campanie" dintr-un camin studentesc trebuie sa inveti sa te descurci cu ce ai la dispozitie :D). Mie nu-mi place sa-i coc fara sa-i curat asa ca inainte de a-i felia ii curat. In cuptorul cu microunde se coc ceva mai repede... vreo 35 minute (la microunde putere maxima+grill in vas de jena acoperiti) apoi ii las doar pe functia grill fara capac pana se rumenesc. A, si ii servesc de obicei condimentati cu oregano si cascaval ras pe deasupra.
Am mai adaptat o parte din retetele tale la cuptorul cu microunde, mai ales cele de paste...
Minunat site :) . Cand raman in pana de idei gasesc aici de fiecare data ceva care sa ma scoata din impas. ;)
Nicoleta acum 8 ani - 5 Septembrie 2016 21:54
Am facut cartofi acordeon lafel ca acestia din poza dar nu mia iesir deloc as aves o intrebare cartofi se fierb inainte de ai taia ca eu iam lasat in jur de 2 ore la cuptor si erai tari la mijloc doar pe margini erai moiIoana acum 8 ani - 6 Septembrie 2016 09:57
Nicoleta, cartofii nu se fierb. la ce temperatura i-ai copt? erau uriasi cartofii?altfel nu-mi explic cele doua ore. ei se taie acordeon tocmai ca sa se patrunda mai repede.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email