Cartofi Hasselback
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete ieftine Retete simple Retete din Suedia
Cartofi copti, dar intr-o forma foarte draguta.
Ingrediente
4 cartofi medii
sare
piper
1 lingura unt
1 lingura ulei masline
Portii: 2
- Cartofii se spala bine cu un buretele. Se usca cu servetele de bucatarie.
- Se taie pe latime felii foarte subtiri, dar nu pana jos. Ca sa va fie mai usor, puneti cate o lingura de o partea si de alta a cartofului si astfel cutitul nu va merge pana la baza.
- Presarati sare si piper pe cartofi.
- Topiti untul si amestecati-l cu ulei. Turnati cate o lingura pe fiecare cartof.
* puteti folosi ulei aromat cu usturoi, chili, rozmarin etc. - Dati cartofii la cuptor, la 220C pentru 1 ora si 15 minute (depinde si de marimea cartofilor, e mai bine sa-i verificati inainte de a-i scoate). Serviti calduti cu extra unt sau cu smantana amestecata cu ceapa verde.
Taiem felii subtiri, dar nu pana jos
Cartofi Hasselback