Cartofi in careuri

Retete cu cartofi Retete garnituri

Reteta Cartofi in careuri

Cartofi pregatiti dupa o idee Mugaritz, restaurantul cu 2 stele Michelin de langa San Sebastian. V-am spus eu ca uleiul acela de patrunjel inveseleste orice farfurie. Uitati ce bine arata! Si merge foarte bine cu cartofi.

Ingrediente

6 cartofi mediiĀ (cca 200 gr fiecare)
putin ulei
sare, piper negru, piment d'espelette

Portii: 3

  1. Se spala cartofii si din cauza ca nu ii veti curata de coaja ii frecati bine cu un burete de sarma.
  2. Se taie cartofii in doua pe lungime. Miezul se cresteaza in careuri, ca o tabla de sah (vezi poza 1), la distanta cam de 1 cm si la o adancime cam de 1.5 cm. Aveti grija sa nu taiati aproape pana jos in adancime, se vor rupe la copt.
  3. Se aseaza in tava de copt la distanta unii de altii. Se ung cu ulei pe partea crestata. Se presara cu sare, se rasneste piper negru si se adauga si piment d'espelette daca ii doriti picanti.
  4. Se coc la 190C timp de 1 ora. In ultimele 10-15 minute, ii verificati si daca sunt facuti dar nu sunt rumeni, ridicati temperatura la 220C (sau mutati pe programul de rumenire intensiva daca cuptorul are acest program, care practic baga mai multa caldura de sus decat de jos).
  5. Cand sunt rumeni placut, ii scoateti pe platou. Sunt buni stropiti cu un ulei de verdeturi. Am folosit ulei de patrunjel, dar si uleiul de marar, cel de tarhon sau sosul de patrunjel se potrivesc bine, alegeti in functie de mancarea langa care ii serviti.

SE cresteaza cartofii in careuri

SE cresteaza cartofii in careuri

Cartofii asezonati in tava

Cartofii asezonati in tava

Cartofii se rumenesc

Cartofii se rumenesc

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...