Cartofi noi cu masline si telemea la cuptor
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete turcesti
O reteta inspirata din cartea lui Ghillie Basan, "The complete book of Turkish Cooking", pe care am rasfoit-o duminica la o prietena.
Ingrediente
1 kg cartofi noi
15 masline (verzi sau negre)
500 gr rosii (coapte)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1/4 lingurita chimion macinat
1 1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita otet (de vin rosu sau alb)
1/2 lingurita zahar
200 gr telemea (sau feta; de oaie)
4 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 4
- Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut. Se adauga rosiile date pe razatoare, chimionul, 1 lingurita oregano, otetul si zaharul si putina sare si piper macinat. Se lasa sa fiarba pana sosul scade usor (cca 10 minute).
- Intre timp se freaca cartofii cu un burete metalic sau se curata normal de coaja. Se taie rondele care se presara cu putina sare si piper.
- Se toarna sosul de rosii peste cartofi si se amesteca. Se aseaza totul intr-o tava termorezistenta, avand grija sa nivelati cartofii. Se presara maslinele printre cartofi. Se toarna 50 ml apa pe margine tavii.
- Se da tava la cuptor, la 200C, timp de 30 minute.
- Se presara telemeaua peste cartofi. Se picura restul de ulei si oregano. Se mai dau la cuptor inca 15-20 minute (verificati sa fie facuti cartofii dupa acest timp).
- Se serveste imediat, e mai bun, dar ce ramane poate fi reincalzit la cuptor.
Cartofii cu sosul de rosii si maslinele intra la cuptor
Se adauga telemeaua si se lasa pana se topeste
Comentarii (4)
Mariana acum 8 ani - 7 Iulie 2016 11:55
Ce zici Ioana, ar merge aceasta reteta si fara branza? Suna tare bine, dar al meu sot nu consuma lactate de niciun fel. Multumesc!Ioana acum 8 ani - 7 Iulie 2016 12:48
Mariana, poti face reteta de aici, e similara, dar fara branza: [link]Razvan acum 8 ani - 20 Septembrie 2016 19:34
Acum fac si eu dar am facut sosul cu vin mai mult. O alta aroma. Super bunn . La mai multe retete IoanaIoana acum 8 ani - 21 Septembrie 2016 10:46
multumesc, Razvan. sa-ti fie de bine!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email