Cartofi noi cu menta

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Cartofi noi cu menta

Ieeeiiii, primii cartofi noi de anul asta! I-am tratat regeste. Special pentru ei am preparat un unt aromat cu menta. E atat de proaspat si placut, incat am mancat din el cu lingurita pana au fiert cartofii  =P~ Untul este foarte fain, are adaos de ulei de masline ca sa ramana usor tartinabil si direct de la frigider. Am vazut ca multi prefera acum sa-si cumpere de la magazin unt tartinabil fiindca e mai comod sa nu astepti sa se inmoaie ca sa-l intinzi usor pe paine. Dar uite cat de usor se poate transforma un unt normal in unt tartinabil.

Ingrediente

500 gr cartofi noi
sare, piper negru

Unt aromat cu menta

100 gr unt gras (80% grasime; la temp. camerei)
4 linguri ulei de masline extravirgin (30-35 ml)
12-15 frunze mari de menta
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
1 lingura suc de lamaie

Portii: 2

  1. Se taie untul bucati si se pune intr-un robot. Se adauga uleiul, menta tocata, sucul si coaja de lamaie. Se mixeaza pana menta e bine maruntita si obtineti o pasta omogena. Se pastreaza la frigider. Din cauza uleiului, crema va ramane destul de usor tartinabila si la rece.
    * va iesi mai mult unt decat aveti nevoie pentru cartofi, dar se pastreaza bine la firgider cam 1 saptamana; il puteti folosi si in alte retete (la fripturi, frigarui, sandwichuri etc).
  2. Se curata cartofii noi (fie se freaca cu un sare grunjoasa si un burete metalic, fie se curata normal cu cutitul). In functie de marimea lor se taie in 2 sau 4 felii pe lungime. Se pun la fiert in apa cu sare pana furculita intra usor in ei.
  3. Se scurg si se pun intr-un castron.
  4. Se adauga 2 lingurite generoase din untul aromat de la pct. 1 Se presara sare si se rasneste piper negru dupa gust. Se amesteca usor pana untul se topeste si menta acopera cartofii. Se servesc imediat. Merg bine langa pui la gratar (sau frigarui), langa somon la cuptor (sau pe gratar), cotlete de miel pe gratar.

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Mirela  acum 8 ani - 5 Iulie 2016 11:35  

Yam =P~ :p
 

Mirela  acum 8 ani - 5 Iulie 2016 11:38  

Mmm...lamaie sau mai bine lime?
 

Ioana  acum 8 ani - 5 Iulie 2016 11:43  

cu lamaie i-am facut
daca pui lime o sa ai cartofi mojito =P~
 

Mirela  acum 8 ani - 5 Iulie 2016 11:46  

:)) ok
 

Mirela  acum 8 ani - 8 Iulie 2016 10:36  

I-am facut aseara, cu lamaie... =P~ cu asa retete, o sa inceapa sa-mi placa menta :))
 

Ioana  acum 8 ani - 8 Iulie 2016 13:24  

foarte bine, o sa fie si mai multa menta vara asta.
 

Mirela  acum 8 ani - 13 Iulie 2016 14:46  

Ma intreb, oare untul asta aromat cu ce altceva in loc de menta ar putea fi facut? Am incercat sa-l mananc cu niste cotlet de porc si nu prea a mers, m-am gandit ca ar merge niste busuioc sau cimbru la carnea de porc. Totusi am impresia ca menta face combinatia mai light, cu ce ar putea fi inlocuita in cazul asta ca sa mearga la o friptura de porc?
 

Ioana  acum 8 ani - 13 Iulie 2016 14:59  

cum ti se pare pentru cotlete salvie, piper negru si putin usturoi? poti incerca si cu cimbru sau rozmarin.

poti sa-ti faci din untul cu menta ramas sandwichuri cu castraveti ;) sunt excelenete pe caldura asta.
 

Mirela  acum 8 ani - 13 Iulie 2016 15:01  

=P~ Super mi se pare :)
L-am mancat gol pe paine deja :p
 

Camelia  acum 7 ani - 7 Octombrie 2017 11:33  

Aromati, fondanti. Excelenti langa peste en papillote. Un deliciu!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...