Cartofi noi cu menta
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete lact-ovo-vegetariene
Ieeeiiii, primii cartofi noi de anul asta! I-am tratat regeste. Special pentru ei am preparat un unt aromat cu menta. E atat de proaspat si placut, incat am mancat din el cu lingurita pana au fiert cartofii =P~ Untul este foarte fain, are adaos de ulei de masline ca sa ramana usor tartinabil si direct de la frigider. Am vazut ca multi prefera acum sa-si cumpere de la magazin unt tartinabil fiindca e mai comod sa nu astepti sa se inmoaie ca sa-l intinzi usor pe paine. Dar uite cat de usor se poate transforma un unt normal in unt tartinabil.
Ingrediente
500 gr cartofi noi
sare, piper negru
Unt aromat cu menta
100 gr unt gras (80% grasime; la temp. camerei)
4 linguri ulei de masline extravirgin (30-35 ml)
12-15 frunze mari de menta
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
1 lingura suc de lamaie
Portii: 2
- Se taie untul bucati si se pune intr-un robot. Se adauga uleiul, menta tocata, sucul si coaja de lamaie. Se mixeaza pana menta e bine maruntita si obtineti o pasta omogena. Se pastreaza la frigider. Din cauza uleiului, crema va ramane destul de usor tartinabila si la rece.
* va iesi mai mult unt decat aveti nevoie pentru cartofi, dar se pastreaza bine la firgider cam 1 saptamana; il puteti folosi si in alte retete (la fripturi, frigarui, sandwichuri etc). - Se curata cartofii noi (fie se freaca cu un sare grunjoasa si un burete metalic, fie se curata normal cu cutitul). In functie de marimea lor se taie in 2 sau 4 felii pe lungime. Se pun la fiert in apa cu sare pana furculita intra usor in ei.
- Se scurg si se pun intr-un castron.
- Se adauga 2 lingurite generoase din untul aromat de la pct. 1 Se presara sare si se rasneste piper negru dupa gust. Se amesteca usor pana untul se topeste si menta acopera cartofii. Se servesc imediat. Merg bine langa pui la gratar (sau frigarui), langa somon la cuptor (sau pe gratar), cotlete de miel pe gratar.