Cartofi noi la tigaie
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete rapide Retete simple
Cartofi noi la tigaie: o garnitura rustica pe care o puteti pregati cu cartofii noi abia aparuti.
Ingrediente
600 gr cartofi noi mici
usturoi granulat
curry
sare, piper
4 linguri ulei
Portii: 2-3
- Spalam cartofii cu un buretel aspru. Ii punem la fiert cu apa cat sa-i acopere si 2 1/2 lingurite sare. Se fierb maxim 10 minute (de cand apa incepe sa fiarba), pana intra furculita in ei.
- Incingem uleiul intr-o tigaie larga (de 30 cm am folosit eu, asa au intrat toti intr-o tura). Se pun cartofii scursi de apa in tigaie si se amesteca un pic ca sa se acopere cu ulei.
- Cu fundul unui borcan sau aparatul de strivit cartofi ii strivim usor, astfel incat unii sa se sfarame iar altii sa-si pastreze cat de cat forma (pentru a avea o textura diversificata in tigaie; cartofii sfaramati mai tare vor fi mai buni fiindca intra mai bine aromele in ei ;) ).
- Se condimenteaza cu sare si piper din belsug si usturoi si curry dupa gust. Se prajesc 5 minute pe o parte. Se intorc, se condimenteaza iar si se mai prajesc 5 minute si pe cealalta parte, pana fac o crusta super crocanta.
* in loc de curry puteti folosi orice alt condiment care va place in combinatie cu cartofi sau chiar si verdeturi, de exemplu rozmarin - Serviti la masa direct din tigaie, arata foarte rustic.
Strivim cartofii
Prajim pe ambele parti pana devin crocanti