Cartofi pai
Retete cu cartofi Retete gustari (snack) Retete ieftine
Pai, pai!!! Mai pai de atat nu cred ca se poate. Cand aveti pofta de chipsuri facute in casa asta e o varianta rapida. Cartofii ies super crocanti si raman asa si dupa ce se racesc. I-am condimentat cu oregano, care le da un pic de prospetime.
Ingrediente
cartofi
oregano uscat
sare, piper negru
ulei pentru prajit
- Se taie cartofii felii subtiri, semitransparente, ca pentru chipsuri folosind o razatoare.
- Se stivuiesc felii unele peste altele si se taie cu cutitul betisoare extra subtiri.
- Se rasfira betisoarele pe servetele de bucatarie pentru a se absorbi umezeala.
- Se pune ulei de macar 3 degete intr-un vas de fonta si se incinge super bine.
- Se prajesc betisoarele de cartofi, in ture, in uleiul incins, doar pana devin usor crem (nu le lasati sa devina rumene). Dureaza cam 15-20 secunde / tura.
- Se scot cartofii cu o paleta cu gauri pe servetele de hartie sa se scurga uleiul.
- La final, se condimenteaza cartofii cu putina sare, piper negru proaspat macinat si oregano. Se amesteca usor cu mana si se da forma de cuib. Se servesc imediat, desi nu se inmoaie nici daca se racesc.
Cartofii felii subtiri ca pentru chipsuri
Feliile le taiem betisoare subtiri
Prajim cartofii