Cartofi prajiti dietetici
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post Retete ieftine
E o varianta dietetica a cartofilor prajiti in baie de ulei. Au gustul cartofilor prajiti, arata ca ei, dar sunt facuti la cuptor.
Ingrediente
4-5 cartofi (fainosi sau mediu fainosi)
3 linguri ulei
sare, oregano
- Se curata cartofii si se taie betisoare, ca pentru cartofii pai, insa nu foarte subtiri.
- Se pun la fiert in apa cu sare si se fierb doar pana sunt aproape facuti (sunt comestibili, dar inca nu se rup usor; cca 10 minute).
- Se scurg intr-o strecuratoare si se lasa 2-3 minute sa se evapore apa de pe ei. Se presara cu sare si putin oregano. Se toarna uleiul si se amesteca usor, sa nu se rupa.
- Se aseaza cartofii in tava cuptorului, intr-un singur strat.
- Se dau la cuptor, la 220C pentru aprox. 25-30 minute, pana sunt rumeni pe alocuri, amestecand de 2-3 ori in acest timp (dupa 15 minute cand deja sunt usor uscati deasupra si catre final). Cartofii trebuie sa fie rumeni pe alocuri si sa aiba o crusta crocanta. Lasati-i la cuptor pana arata asa, chiar daca e necesar un timp usor mai lung decat cel indicat de mine (depinde de cartofi, de grosimea lor si de cuptor).