Cartofi prajiti dietetici

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post Retete ieftine

E o varianta dietetica a cartofilor prajiti in baie de ulei. Au gustul cartofilor prajiti, arata ca ei, dar sunt facuti la cuptor.

Ingrediente

4-5 cartofi (fainosi sau mediu fainosi)
3 linguri ulei
sare, oregano

  1. Se curata cartofii si se taie betisoare, ca pentru cartofii pai, insa nu foarte subtiri.
  2. Se pun la fiert in apa cu sare si se fierb doar pana sunt aproape facuti (sunt comestibili, dar inca nu se rup usor; cca 10 minute).
  3. Se scurg intr-o strecuratoare si se lasa 2-3 minute sa se evapore apa de pe ei. Se presara cu sare si putin oregano. Se toarna uleiul si se amesteca usor, sa nu se rupa.
  4. Se aseaza cartofii in tava cuptorului, intr-un singur strat.
  5. Se dau la cuptor, la 220C pentru aprox. 25-30 minute, pana sunt rumeni pe alocuri, amestecand de 2-3 ori in acest timp (dupa 15 minute cand deja sunt usor uscati deasupra si catre final). Cartofii trebuie sa fie rumeni pe alocuri si sa aiba o crusta crocanta. Lasati-i la cuptor pana arata asa, chiar daca e necesar un timp usor mai lung decat cel indicat de mine (depinde de cartofi, de grosimea lor si de cuptor).

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...