Cartofi wedges cu coriandru si piper negru
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete la cuptor
Cartofi wedges la cuptor, picanti si aromati.
Condimentul de piper si coriandru este suficient pentru doua tavi de cartofi. Am copt o tava sambata si a doua tava duminica.
Ingrediente
1.5 kg cartofi (preferabil fainosi sau mediu fainosi)
4-5 linguri ulei
sare
Condiment
1 lingura coriandru boabe
1 lingura piper negru boabe
1/2 lingurita cimbru uscat sfaramat
1 lingurita rasa boia dulce
1/4 lingurita chili
1/4 lingurita chimion macinat
Portii: 4-5
- Intr-o tigaita (fara ulei) se pun boabele de piper si de coriandru si se prajesc pana cele de coriandru incep sa pocneasca. Se scot intr-un mojar si se adauga peste ele cimbrul uscat. Se striveste totul cu pistilul cat de bine puteti (am retinut 1/2 lingurita din acest amestec pentru servire). Se adauga boiaua, chimionul si chili si se amesteca pana e omogen.
- Cartofii (nu i-am curatat, aveau coaja subtire ca si cei noi) se taie in 4 sau 6 pe lungime. Se fierb in apa cu sare pana furculita intra in ei dar nu sunt complet facuti (cca 8-10 minute de cand incepe sa fiarba apa). Se scurg si se scutura de cateva ori in strecuratoare ca sa se evapore apa de pe ei.
- Se adauga peste ei condimentul preparat mai sus. Se presara sare. Se amesteca sa se distribuie egal. Se toarna uleiul si se amesteca iar.
- Se impart cartofii in doua tavi de cuptor, ca sa nu stea inghesuiti. Daca ii puneti inghesuiti in tava nu se vor face crocanti deauspra.
- Se coc la 220C timp de 25-30 minute (cu program de extra-rumenire daca aveti, se vor face mai repede), pana sunt placuti rumeni deasupra. Amestecati de doua ori in acest timp.
- I-am servit de data asta cu iaurt in care am amestecat 1/2 lingurita retinuta din amestecul de coriandru si piper.
Cartofi wedges cu coriandru si piper negru