Ceapa rosie murata
Retete cu legume Retete de Muraturi si Conserve Retete ieftine
Ce culoare splendida! Se poate folosi ca si condiment langa orice carne la grill, in hamburger si in sandwich-uri, pe stridii sau in ceviche (in locul cepei marinate in suc de lamaie), langa pateul din ficat. Este picanta, usor dulce-aromata si ramane crocanta datorita tehnicii de preparare a lui J. Rodgers.
Ingrediente
1 ceapa rosie (cca 200 gr)
250 ml otet de vin alb
2 linguri cu varf zahar
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru boabe
1 foaie de dafin
1 cuisor
1 ardei iute uscat (fara samburi, daca nu doriti ceapa foarte picanta)
1 baton scortisoara de 1 cm
- Se pune otetul cu zaharul si aromele la fiert. Se fierbe timp de 3 minute. Se acopera cu capac si se lasa sa se infuzeze macar 10 minute.
- In acest timp se curata ceapa si se taie in jumatate. Se taie apoi felii de 1/4 cm. Se separa inelele.
- Se aduce otetul iar la fierbere. Se adauga 1/3 din ceapa. Se lasa pana otetul incepe sa fiarba pe margini (cca 20 secunde). Se scoate ceapa, pe hartie de copt, cu o paleta cu gauri. Se repeta cu restul de ceapa. Se lasa sa se raceasca complet (cca 10 minute).
- Se repeta pasul 2 (fierbere, racire) inca de 2 ori. Veti observa, ca la fiecare fierbere, culoarea roz a cepei se intensifica.
- Se racesc complet ceapa si otetul.
- Se pune ceapa intr-un borcan si se acopera cu otetul in care a fiert. Se lasa la frigider macar 1 zi inainte de a fi consumata.
Ceapa la fiert
Ceapa dupa prima fierbere
Ceapa dupa a doua fierbere
Ceapa dupa a treia fierbere
Stridii cu ceapa rosie murata