Salata de ceapa batuta

Retete cu legume Retete romanesti Retete salate

Reteta Salata de ceapa batuta

Va place ciorba de fasole cu ceapa? Si mie :) Insa cand ceapa e iute (mai ales cea alba) nu o pot manca cruda. Atunci folosesc o metoda de a o "indulci", de a-i elimina iuteala: baterea cu sare. Este o metoda pe care am invatat-o pe cand eram foarte mica. Imi amintesc ca pe atunci foloseam un prosop, dar imi place mai mult metoda cu punga, nu raman mirosuri in bucatarie sau pe maini. Metoda merge si pe ceapa rosie. Ceapa se indulceste si se inmoaie asa de mult incat efectiv o poti manca goala.

Ceapa astfel preparata poate fi servita ca atare, adaugata in hamburgeri, sandwichuri sau salate.

Ingrediente

1 ceapa mare (alba sau rosie)
1/4 lingurita sare
piper negru macinat
1/2 lingura ulei
1 fir patrunjel (optional)

  1. Se toaca ceapa cubulete. Se pune intr-o punga mai rezistenta (tip zip-bag folosesc) si se adauga sarea.
  2. Se scoate aerul din punga, se inchide si cu latul palmei incepeti sa bateti ceapa. Faceti asta pana vedeti ca se aduna lichid in punga si ceapa devine translucida (cca 2 minute).
  3. Lasati ceapa sa stea 10 minute.
  4. Faceti cateva gauri intr-un colt al pungii (cu o scobitoare) si strangeti punga ca o bocceluta. Veti vedea ca incepe sa curga lichid din punga. Strangeti pana nu mai curge mare lucru.
  5. Rasturnati ceapa din punga direct in bolul de salata. Adaugati putin piper macinat si uleiul. Amestecati. Daca vreti putina culoare, adaugati patrunjel tocat.
  6. Se serveste imediat.

 

Ceapa batuta sta 10 minute

Ceapa batuta sta 10 minute

O scurgem bine

O scurgem bine

Comentarii (7)

 

Mirela  acum 9 ani - 6 Mai 2015 10:08  

Super ideea!! Merge batuta si cu dosul unui cutit? Fiind in punga ma gandesc ca nu are cum sa oxideze.
 

Ioana  acum 9 ani - 6 Mai 2015 10:14  

poti sa o bati cu orice dar nu prea tare, sa nu o zdrobesti. poti sa o faci bocceluta si sa o lovesti usor de masa. merge si asa.

stiu ca unii o framanta cu sare si apoi o spala cu apa rece. atunci folosesti manusi ca sa nu-ti ramana mirosul pe maini toata ziua. suntem noi gospodine acasa, dar nu trebuie sa se simta cand iesim in lume.
 

Mirela  acum 9 ani - 6 Mai 2015 10:20  

Exact :)
 

florea razvan  acum 9 ani - 6 Mai 2015 11:35  

Ceapa se poate zdrobi cu mana cu putina sare apoi se lasa in congelator 4-5minute.
 

Ioana  acum 9 ani - 6 Mai 2015 12:19  

ce se intampla cu ea cand o pui la congelator?
 

Mihai   acum 5 ani - 16 Aprilie 2019 16:49  

Aceasta salata o recomand CA medicament, alturi de o ciorba de legume, impotriva mahmurelii !!! Este imbatabila !!!
 

Martin Kirschlager  acum un an - 20 Aprilie 2023 17:12  

Draga Ioana, de ani de zile caut o reteta pe care noi, in Transilvania, o numeam "ceapa chinuita".
Iti multumesc pentru asta si pentru minunatul tau site cu atatea retete delicioase.
Cu drag din Bremen Martin Kirschlager
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...