Chermoula

Retete arabesti Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Chermoula

Chermoula aduce cateva din aromele distinctive ale Marocului in bucatariile noastre, fara a fi insa foarte puternic. De aceea este considerat un sos care se potriveste in special ca marinata sau dressing pentru peste.

PS. sa stiti ca inca nu m-am apucat de gatit, reteta este din arhiva de dinainte de concediu. Mancarea lui Zeus m-a dat gata si inca am ficatul unei gaste indopate din Franta si burta unei gravide in noua luni :p

Ingrediente

1 legatura mare patrunjel (sau frunze coriandru)
1/2 lamaie
4 catei usturoi
1/4 ceapa mica
1/4 lingurita chimion macinat (cumin)
1/2 lingurita coriandru boabe macinat
1 lingurita boia dulce
1 lingurita rasa pasta de ardei iute harissa (sau 1/4 lingurita fulgi de chili)
1/2 lingurita turmenic
2 linguri ulei masline
sare, piper negru

  1. Puneti intr-un blender sucul si coaja rasa de la lamaie, uleiul, usturoiul strivit, ceapa tocata marunt si restul condimentelor. Mixati bine pana devine pasta.
  2. Adaugati patrunjelul tocat si mixati scurt, astfel incat patrunjelul sa mai ramana vizibil in amestec.
  3. Se pastreaza la frigider pentru maxim 3 zile.

Comentarii (2)

 

Bianca  acum 14 ani - 13 Iulie 2010 16:53  

Bine ai revenit Ioana!! Chiar ma gandeam la tine ca trebuie sa apari ca a trecut data de 10:)
 

cornelia  acum 9 ani - 24 August 2015 13:03  

Buna,am preparat aceasta reteta,si mi-a placut foarte mult.Sosul asta este acrisor,aromat,ideal,pentru servit la o mancare mai grasa,desi are si el ulei.Am facut o portie mica,casa il gust,dar acum,o sa il prepar mai mult,vreau sa il gust si mai bine..... :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...