Choux cu branza de capra
Retete aperitive Retete cu branza Retete lact-ovo-vegetariene
Platou elegant pentru urmatoarea intalnire cu prietenele. Le veti surprinde placut cu aceste choux-uri umplute cu o crema de branza de capra, asortate cu rosii uscate, rucola si salami.
Nota: uleiul aromat care-mi ramane de pe rosiile uscate il folosesc ca dressing pentru salate; de exemplu amestec rucola cu putin ulei de pe rosii, rad deasupra cateva felii de parmezan si pun si cateva felii de prosciutto sau speck.
Ingrediente
Aluat choux
60 ml lapte
50 ml apa
60 gr unt
1/4 lingurita sare
75 gr faina
2 oua (mai mici)
Crema de branza
250 gr branza de capra maturata
200 gr crema de branza (philadelphia)
1/2 lingurita ierburi provence
20 fire chives (ceapa mica/ceapa ciorii)
8 rasnite fulgi de chili
piper verde (sau negru)
sare
Garnisire
rucola
rosii semi-uscate in ulei
felii subtiri de salami (picant)
Bucati: 16
- Choux: se pune laptele cu apa, untul si sarea pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Se adauga toata faina o data si se amesteca repede pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit complet.
- Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un spritz de patiserie.
- Pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt, se formeaza movilite din aluatul de choux. Cu degetul umed, aplatizati varfurile movilitelor.
- Se coc choux la 200C timp de 10 min, apoi la 180C timp de 20 minute (fara sa deschideti cuptorul). Se lasa choux la racit complet.
- Umplutura: se pune branza de capra (curatata de crusta), crema de branza si ierburile provence intr-un robot. Se condimenteaza cu piper verde proaspat macinat si chili. Se mixeaza totul bine in robot. Daca nu devine foarte cremos amestecul, adaugati 1 lingura de lapte si mixati iar. Gustati crema de sare si mai adaugati daca e nevoie. Adaugati ceapa tocata si mixati iar 15 secunde. Crema se tine la frigider pana e nevoie de ea.
- Choux-urile racite se taie in jumatate si se umplu cu crema de branza (puteti folosi un spritz de patiserie pentru ca umplutura sa arate mai bine).
- Am asezat choux pe platou, alaturi de rucola, rosii semi-uscate si salam picant.
Faina oparita
Aluatul, dupa ce am adaugat ouale
Movilitele formate in tava
Choux coapte
Crema de branza
Choux cu branza de capra
Comentarii (8)
Irina acum 11 ani - 13 Mai 2013 13:09
Scuze ca postez aici....a ramas ca pui o reteta cu pilaf de orez turcesc facut cu unt? Ai pus si nu am primit notificare? Mersi.Ioana acum 11 ani - 13 Mai 2013 13:13
da, am spus ca o postez, dar n-am spus cand :) de aceea ti-am zis sa te inscrii la newsletter, altfel iti spuneam sigur ziua in care sa revii pe site.Irina acum 11 ani - 13 Mai 2013 14:03
Ok. Imi adusesem aminte ca ai zis cateva zile...si am crezut ca n-am primit meu...am intrat aproape zilnic pentru ca aveam nevoie urgent. Astept oricum! mersiMaria acum 11 ani - 14 Mai 2013 09:53
Multumesc!!O idee excelenta!!Cristina acum 11 ani - 14 Mai 2013 10:22
Exceptional, deosebit de gustos si elegant. Mai este nevoie sa-ti spun iar felicitari?Monica acum 11 ani - 16 Mai 2013 12:49
arata foarte bine. Am facut multe retete de pe site-ul si au iesit ff bune. Sigur o sa pun in practica si reteta asta.Alice acum 9 ani - 16 Martie 2015 16:31
super!!! le-am incercat si e aluatul atat de usor de facut! daca stiam, il faceam demult :). am umplut gogoselele a doua zi si erau moi si bune.Simona acum 8 ani - 28 Aprilie 2016 16:19
Daca vrem sa le pregatim pentru Pasti... Eu ma gandesc sa le fac sambata, e ok daca le umplu doar duminica?Le-am mai facut o data si le-am umplut doar pe masura ce au fost mancate...a doua, a treia zi. Din pacate s-au intarit foarte tare si s-au sfarmat. Cum ar trebui sa le pastram, doua - trei zile sa zicem?
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email