Ciorba cu naut, pui si frunze de sfecla
Retete cu iaurt Retete fara gluten Retete de supe si ciorbe
Ciorba usurica, un pretext ca sa folosesc frunzele de sfecla trimise de bunica-mea. Pe cat de repede am facut-o, pe atat de repede am mancat-o.
Ingrediente
1 ceapa mare
4-5 catei usturoi
2 conserve de naut (de 400 gr fiecare)
2 pulpe dezosate de pui
200 gr frunze de sfecla (sau spanac)
150 gr iaurt grecesc (10%)
2 linguri ulei masline
sare, piper negru, turmeric, cimbru (uscat sau proaspat)
Portii: 5-6
Calorii: 270 cal (calculat la 5 portii)
- In uleiul incinse se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine de tot (cca 5-10 minute). Se adauga 2 catei de usturoi striviti si se calesc inca 1 minut. Se adauga carnea de pui taiata bucati si se caleste doar pana isi schimba culoarea peste tot. Se adauga 1/4 lingurita turmeric si se rasneste mult piper negru. Se pune si o crenguta de cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat. Se amesteca bine.
- Se adauga conservele de naut cu tot cu suc, inca 1 l de apa si sare dupa gust. Se aduce la fierbere si se fierbe 15 minute cu capac.
- Se adauga frunzele de sfecla taiate fasii (se ruleaza ca un trabuc si se toaca). Se mai fierbe 10 minute.
- Se trage oala de pe foc sa nu mai bolboroseasca supa.
- Se freaca bine iaurtul cu restul de 2-3 catei usturoi striviti. Se adauga treptat cate un polonic de supa fierbinte peste iaurt. Amestecati mereu in iaurt si turnati supa incet, ca sa evitati branzirea. Puneti asa 3-4 polonice.
- Turnati incet iaurtul temperat in supa si amestecati mereu in supa cu polonicul, tot asa, ca sa evitati branzirea. Gustati de sare. E mai buna dupa ce sta o vreme. E buna reincalzita sau la temperatura camerei.
Ciorba cu naut, pui si frunze de sfecla