Ciorba de fasole cu leustean
Retete romanesti Retete de supe si ciorbe
Am pregatit ciorbita ca sa-mi testez amestecul de legume si verdeturi care l-am pus pe iarna. A iesit tare buna, si mai dietetica decat ciorba de fasole care o pregatesc in mod normal. Daca nu va place leusteanul puteti sa-l inlocuiti cu tarhon.
Ingrediente
600 gr fasole
250 gr afumatura (optional)
1 morcov mare
1 radacina patrunjel
1 ceapa medie
1 ardei micut
1 rosie coapta
1 lingurita pasta rosii
1/2 legatura leustean
cateva fire de patrunjel
- Se taie carnea afumata(costita, kaizer etc.) bucati mari si se pune la fiert cu apa. Se lasa jumatate de ora.
- Se adauga fasolea si se continua fierberea pana fasolea e aproape fiarta. Eu am folosit fasole proaspata din piata, deci a durat doar 1/2 ora.
- Am scos afumatura din oala si am taiat-o bucati mici. Am pus-o apoi iar in oala.
- Am tocat ceapa si am dat pe razatoare morcovul si radacina de patrunjel si am adaugat peste fasole si am mai lasat 15 minute la fiert.
- Am tocat restul ingredientelor si le-am pus in ciorba si am mai fiert 10 minute. Eu am folosit de fapt la acest pas o portie din amestecul pentru ciorbe plus o lingurita pasta de rosii pe care am dizolvat-o cu putina ciorba inainte de a o pune in oala.
Comentarii (20)
Ultimele comentarii
pishkot acum 12 ani - 9 Octombrie 2012 11:05
foooarte buna, am preparat o aseara. multumesc ptr reteta:)nota maxima :)
ciotina angelica acum 11 ani - 17 Ianuarie 2013 15:53
acuma o fac =P~matei acum 11 ani - 27 Ianuarie 2013 15:36
acum o sa o incerc...savedem cu iese ;)Teo acum 11 ani - 7 Septembrie 2013 18:15
o iesit o ciorba super buna :DCristiana acum 10 ani - 24 Martie 2014 11:08
Buna am o intrebare si o nedumerire ciorba e acra? sau ai acrit-o cu ceva ca in ingrediente nu apare. MultumescIoana acum 10 ani - 24 Martie 2014 11:18
nu e acritaMariana acum 7 ani - 14 Iulie 2017 01:43
E pe foc, fierbe. Miroase sI arata foarte bine. Cu siguranta si gustul e pe masura.Irina acum 5 ani - 16 Noiembrie 2019 13:03
Cand spui un ardei mic, te referi la un ardei iute sau un ardei tip gogosar, kapia, etc?Ioana acum 4 ani - 20 Noiembrie 2019 15:05
1 ardei gras sau kapia, rosu daca ai.Gabriela acum 2 ani - 25 Ianuarie 2022 00:12
Ioana, tata face afumaruri in casa, din carnea de porc crescut de el, in gospodarie. Tocmai le-am primit. :-) Insa, pararea mea este ca greseste pe undeva, prea mult fum, prea aromat, cert este ca la final nu ne place gustul, merge undeva spre amar-acru-asa si e foarte intens, diferit complet de gustul afumaturilor din comert. Practic nu prea mai simti gustul carnii. As vrea, insa, sa gasesc o cale sa folosesc carnea aceasta, despre care stiu ca e curata si sanatoasa si sa fac cumva sa scad din gustul acesta neplacut. Cum ma sfatuiesti sa procedez? Oare daca o fierb separat, inainte sa o folosesc la gatit ar putea functiona?Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email