Ciuperci gratinate

Retete aperitive Retete cu ciuperci Retete lact-ovo-vegetariene Retete din Rusia

Reteta Ciuperci gratinate

Cand am cumparat cascavalul cu trufe m-am gandit special la acest aperitiv cald din Rusia. Fiindca este destul de caloric si l-am pregatit seara, pentru cina, am pus alaturi doar cate o felie de paine prajita si un pahar de vin rosu tanar si usor.

Incercati si voi combinatia, adaugati o carte buna si va garantez ca serile reci de iarna vor deveni mult mai frumoase.

Ingrediente

300 gr ciuperci champignon
150 gr smantana acra calduta
50 ml lapte caldut
1 lingura unt (cca 30 gr)
1 lingura rasa faina alba
50 gr branza cu trufe (sau un cascaval bun, emmentaler)
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se taie ciupercile felii. Se soteaza in doua ture intr-o tigaie larga. La fiecare tura se incinge 1 lingura ulei si se soteaza ciupercile la foc mare pana incep sa fie usor rumene pe alocuri. Se amesteca des in ele. Se scot cupercile pe o farfurie si se condimenteaza cu sare si piper negru.
  2. In aceeasi tigaie se adauga untul si se topeste. Se adauga faina si se amesteca pana se absoarbe total in unt.
  3. Se adauga smantana incalzita in prealabil la foc mic. Se amesteca pana devine totul ca o pasta groasa (1 minut maxim). Se adauga laptele caldut, in fir subtire si amestecandu-se tot timpul. Se mai fierbe 1 minut.
    * pentru o aroma mai intensa a sosului, puteti adauga 1/2 lingurita pudra de ciuperci de padure in el
  4. Se adauga in sosul alb ciupercile sotate si se amesteca. Se ia tigaia de pe foc. Se drege sosul de sare.
  5. Se ung cu unt 2 forme mici ceramice (de 125 ml fiecare). Se impart ciupercile cu sos in ele. Se presara din belsug cu branza cu trufe razuita.
    * eu am folosit un vas cocotte de 250 ml
  6. Se dau formele la cuptor, la 200C pentru 15 minute, pana branza e rumena. Daca doritit o crusta mai rumena, la final puteti porni cuptorul pe grill pentru cateva minute.
  7. Se serveste imediat, cu paine prajita.

Branza cu trufe

Branza cu trufe

Ciupercile sotate

Ciupercile sotate

Adaugam smantana in sos

Adaugam smantana in sos

Adaugam laptele si apoi ciupercile in sos

Adaugam laptele si apoi ciupercile in sos

Vasul pregatit pentru cuptor

Vasul pregatit pentru cuptor

Comentarii (5)

 

Cristina  acum 12 ani - 1 Noiembrie 2012 12:43  

Draga mea esti nemaipomenit de inspirata si priceputa. Iar m-ai dat gata cu reteta asta. o pastrez pt. weekend. Te ador pe tine si retetle tale :)
 

Mr Oizo  acum 12 ani - 1 Noiembrie 2012 23:49  

Unde ai gasit branza cu trufe? Am cautat la Auchan dar nu am avut prea mult noroc.
 

Ioana  acum 12 ani - 2 Noiembrie 2012 09:24  

cauta la magazinele cu delicatese, in special cele care au si produse din Italia.
 

ioana  acum 12 ani - 15 Noiembrie 2012 13:25  

super reteta
 

Monica  acum 12 ani - 21 Noiembrie 2012 16:38  

ies excelente.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...