Clatite de conopida

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene

Clatite de conopida cu un ingredient secret. Asa le-a numit sotul meu cand le-a gustat si mi-a zis ca sunt mai bune ca niciodata, ca au ceva special. Care e ingredientul secret, m-a intrebat?

Ingrediente

1 conopida mica (cca 500 gr)
50 gr branza rasa (am folosit branza fermentata Horezu + cascaval moale in proportii egale)
1/4 legaturica patrunjel
2 fire de marar
1 varf cutit seminte de fenicul macinate
1 ceapa mica (cca 35 gr)
1 catel usturoi
20 gr faina
1 ou
2 linguri lapte
putin ulei
sare, piper

Bucati: 10

  1. Conopida se desface buchetele si se fierbe fie in apa cu sare, fie pe abur (prefer varianta pe abur). Se lasa sa se racoreasca.
  2. Ceapa tocata fin se caleste intr-o lingura de ulei pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 30 secunde.
  3. Se pune conopida in robotul de bucatarie. Se adauga peste ea amestecul de ceapa-usturoi, verdeturile tocate marunt si feniculul. Dati doar cateva pulsuri sa fie fin maruntita, nu o faceti piure foarte fin.
  4. Adaugati branza razuita (pe razatoarea mica; retineti 1/3 din branza pentru servit), faina, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine. Se adauga oul batut cu lapte si se omogenizeaza.
  5. Se incinge o tigaie unsa cu ulei.
  6. Se ia cate o lingura cu varf din compozitia de clatite si se formeaza in palma o bila care apoi se aplatizeaza (putin sub 1/2 cm grosime; nu faceti clatitele prea subtiri caci se vor usca la copt si se vor rupe cand le intoarceti). Se aseaza clatita in tigaie.
  7. Se prajesc clatitele cate 2.5 minute/parte la foc mediu spre mic. Folositi o spatula ca sa le intoarceti. Daca atunci cand incercati sa le intoarceti simtiti ca au tentinda sa se rupa, inseamna ca nu sunt inca suficient facute, doar le mai lasati un pic in tigaie.
  8. Se scot pe servetele si se tin acoperite cu un capac pana la servire. Se servesc presarate cu branza retinuta.

Luam cate o lingura buna din compozitia de clatite

Facem turtite in palma

Le prajim pe ambele parti

Le tinem calde sub un capac

Le presaram cu branza

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...