Condiment toscan

Retete condimente Retete din Italia

Condiment bun la toate: pui, porc (ce ziceti de niste costite?), miel, cartofi, fasole...

Pentru a-l testa, fiindca acum este prima data cand l-am pregatit, am facut niste pulpe de pui cu cartofi in punga. Am preluat ideea de la puiul toscan (pollo alla diavola) si am adaugat 1 lingurita piper negru macinat + 4 lingurite condiment toscan + putin ulei. Am masat cartofii si puiul cu acest amestec, i-am bagat in punga si i-am copt timp de 40 minute la 220C (ultimele 10 minute am desfacut punga).

Ingrediente

30 gr salvie
30 gr rozmarin
1 catapana usturoi
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingura cu varf piper negru boabe
1 lingurita sare

  1. Se rup frunzele de la salvie si rozmarin.
  2. Intr-un mojar se pun: coaja rasa de lamaie, cateii de usturoi si piperul. Se strivesc bine bine cu pistilul. Se pune pasta obtinuta peste verdeturi.
  3. Se adauga sarea si cu un cutit ascutit se toaca totul foarte marunt. Se pun verdeturile in strat subtire pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se usuce timp de 2 zile, intr-o zona cu soare. Daca in acest timp nu se usca complet, le bagati cateva ore in cuptorul incalzit putin si apoi stins.
  4. Se mixeaza verdeturile uscate in masina de cafea si se pastreaza intr-un borcan inchis.

Verdeturi

Verdeturi tocate

La uscat

Pui toscan cu cartofi in punga

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...