Condiment toscan
Retete condimente Retete din Italia
Condiment bun la toate: pui, porc (ce ziceti de niste costite?), miel, cartofi, fasole...
Pentru a-l testa, fiindca acum este prima data cand l-am pregatit, am facut niste pulpe de pui cu cartofi in punga. Am preluat ideea de la puiul toscan (pollo alla diavola) si am adaugat 1 lingurita piper negru macinat + 4 lingurite condiment toscan + putin ulei. Am masat cartofii si puiul cu acest amestec, i-am bagat in punga si i-am copt timp de 40 minute la 220C (ultimele 10 minute am desfacut punga).
Ingrediente
30 gr salvie
30 gr rozmarin
1 catapana usturoi
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingura cu varf piper negru boabe
1 lingurita sare
- Se rup frunzele de la salvie si rozmarin.
- Intr-un mojar se pun: coaja rasa de lamaie, cateii de usturoi si piperul. Se strivesc bine bine cu pistilul. Se pune pasta obtinuta peste verdeturi.
- Se adauga sarea si cu un cutit ascutit se toaca totul foarte marunt. Se pun verdeturile in strat subtire pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se usuce timp de 2 zile, intr-o zona cu soare. Daca in acest timp nu se usca complet, le bagati cateva ore in cuptorul incalzit putin si apoi stins.
- Se mixeaza verdeturile uscate in masina de cafea si se pastreaza intr-un borcan inchis.
Verdeturi
Verdeturi tocate
La uscat
Pui toscan cu cartofi in punga