Conopida la tigaie cu mazare
Retete garnituri Bucataria indiana Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine
Reteta testata din 2015.
O gatesc des toamna, si nu ne-am saturat de ea. Cand m-am uitat in folderul de retete, am realizat ca prima data am preparat-o in 8 septembrie 2015! Da... de doi ani asteapta sa iasa in lume.
Ingrediente
400 gr conopida (1/2 conopida medie)
70 gr mazare (congelata)
1 lingurita cu varf ghimbir razuit pasta
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita coriandru macinat
1/8 lingurita fenicul macinat
1/8 lingurita chili pudra
1/4 lingurita turmeric
sare, piper negru
2 linguri ulei
Portii: 2
- Se desface conopida buchete si se taie in felii (mi se pare ca asa se soteaza mai rapid si mai uniform decat daca lasati buchetelele intregi).
- Intr-o tigaie larga (25-30 cm) sau wok (la care sa aveti capac) se adauga uleiul si cand e fierbinte se pune pasta de ghimbir. Se soteaza rapid, cam 15 secunde, apoi se adauga conopida. Se presara cu sare.
* reteta poate fi dublata, dar aveti nevoie de o tigaie/cratita cat mai larga ca sa se poata face asa repede; ideala e tigaia/cratita de fonta, tine bine caldura si conopida se face repede - Se soteaza la foc mediu inca vreo 2 minute si apoi se stropeste continutul tigaii cu 1 lingurita de apa. Veti auzi apa sfaraind si rapid puneti capacul (ca sa captati aburul inauntru).
- Lasati conopida sa se faca 10 minute, timp in care amestecati o data in ea.
- Adaugati mazarea, condimentele (rasniti si niste piper negru) si amestecati pana condimentele coloreaza uniform conopida (cca 1 minut).
- Punei capacul si lasati sa se faca totul inca 5 minute.
- Ridicati capacul si gustati, adaugand sare daca mai trebuie. Daca conopida nu e rumena pe alocuri, dati focul la mediu si sotati inca 1 minut.
Conopida la tigaie cu mazare